Početak vikenda na najslasniji je način obilježilo i otvaranje gastro festivala na Zrinjevcu

Sezona festivala na otvorenom napokon je počela pa smo jedan takav ovog petka otvorili na Zrinjevcu. Tamo je, naime, krenuo Gastro Music by Staropramen i, priznat ćemo vam, izgleda zbilja divno. Već po ulasku na festival jasno je kako je ove godine ljestvica podignuta još mrvicu više pa se, osim kućica s omiljenim zalogajima i napicima, puno pažnje posvetilo i mladim izvođačima s domaće scene. Tako je u petak festival otvorio Vlaho Arbulić, u subotu će posjetitelji uživati u glazbi mlade izvođačice Lu Jakelić, dok će prisutne u nedjelju zabavljati Gelato Sisters. Idućeg tjedna na rasporedu su, između ostalih, Dino Petrić, Maja Bajamić i DJ Rea.

 

Gastro_music_fest_Staropramen_vilicom_kroz_hrvatsku

 

No, iako volimo uživati u dobroj glazbi, mrvicu više ipak draža nam je dobra hrana, a na ovogodišnjem Gastro Music festivalu na Zrinjevcu iste nikako neće nedostajati. Na popisu restorana u čijim specijalitetima možete uživati tako se nalaze uvijek sjajni restorani El Toro, Time i Pani, zatim American Bar Dolar, B-125, House of Booze, a odlična je vijest i dolazak nedavno otvorene, a već iznimno popularne Gostionice Ficlek.

Osim pobrojanih, posebno nas je zaintrigirao Staropramen food truck na kojem se pripremaju specijaliteti iz restorana RougeMarin pa smo se odmah bacili na testiranje. Isprobali smo sočne i odlično začinjene šiš ražnjiće s miješanom salatom te grillanu tortilju sa sporo pečenom janjetinom, povrćem i slanutkom. Porcije su dovoljno velike da vas zasite, cijene pristupačne, a jela osmišljena tako da predstavljaju idealan brzinski ručak usput te se sjajno slože uz nezaobilazno Staropramen pivo. Uz šiš i tortilju, na simpatičnom food trucku pronaći ćete i sendviče od vučene svinjetine s corn slawom upakirane u mekana brioche peciva. Staropramen food truck jedna je od onih obaveznih postaja pri posjetu Gastro Music festivala pa svakako svratite i isprobajte pokoji specijalitet iz već provjereno dobre RougeMarin ponude.

 

Gastro_music_fest_Staropramen_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Dobro je spomenuti i kako osim slanih, na Gastro Music festivalu by Staropramen možete pronaći i slatku Amelie kućicu te alkoholna osvježenja na Mangosta i Tipsy kućicama, dok vas na kofer. kućici, uz gin tonic, očekuje i gin sladoled slastičarke Ivane Čuljak Lošić. Gastro Music by Staropramen na Zrinjevcu vas čeka do nedjelje, 28. lipnja.

MOGLO BI VAS ZANIMATI