Odojak to go – oaza pečenog mesa pokraj Arene

  • Domagoj Jakopović Ribafish
  • ožu 29, 2021

Naravno, i ne samo u zadnji čas, ali sad primarno stanovnici Laništa, a zatim i svi drugi željni domaćeg pečenog mesa i priloga – imaju svoje utočište – Odojak to go! Ribafish nam je napisao više o toj oazi mesa pokraj Arene!

 

Prije kojih tridesetak godina na studiju Agronomije upoznao sam Nevena Husinca. Kasnije sam se, nakon što sam zapeo na drugoj godini, kleo da je njegov smjer bio lakši, da su suci bili pristrani i još puno gluposti umjesto da si priznam da sam bio loš, a sudbina je htjela da se prošlog tjedna ne sretnemo u nekom burgundskom vinogradu nego u Nevenovoj i supruginoj mu maloj prodavaonici domaćeg pečenog mesa.

Lokacija ispred Arene na Laništu i prije je bila poznata po gužvama i redovima zbog utakmica i koncerata, ali ovo što se dogodilo prilikom otvaranja Odojka, nitko nije očekivao. Dakle, gužvetina, redovi, skandiranje!

I opet se pokazala ona stara, koliko god mi na ovim prostorima voljeli isprobavati zdravu, novu i neobičnu hranu – rijetko će tko reći odlučno ne pečenoj janjetini i svinjetini s ražnja i teletini ispod peke. Sve je to naime u ponudi Odojka to go obitelji Husinec, kojoj u lokalu, da sve bude kompletno, pomaže i budući zet.

Sam lokal je prekrasno uređen, savršeni sitni detalji rad su Nevenove supruge Arnele koja se i inače bavi dekoriranjem i dizajnom tkanina, a specijalno za Uskrs je sve u zečekima i pisanicama. Njih još nemaju u ponudi. Sve je vrhunski brendirano prepoznatljivom svinjskom njuškicom, uredno, kulturno, čisto, a hrana se ne priprema u ovih dvadesetak kvadrata nego je Neven vozi iz Križevaca. Stvar je ozbiljna i firma ima petero zaposlenih, a Husinci garantiraju svježe meso s OPG-ova i farmi oko Križevaca gdje se meso kupuje, kolje i peče.

„Kako je sve počelo? Pa uvijek smo na obiteljskim okupljanjima stolove punili pečenim mesom, i onda je Neven jednog dana kao profesor Baltazar stao i rekao – imam ideju! Dignuli smo kredit, našli savršenu, pristupačnu lokaciju s besplatnim parkingom i krenuli u avanturu!“ govori Arnela Husinec.

I tako, Arnela brine o papirima i uređenju (izložene su i prekrasne stare bilježnice s receptima!!!), a Neven juri po meso u Križevce, do kojih srećom vodi kvalitetna i brza cesta.

„Htjeli smo ljudima ponuditi kvalitetno, meso s domaćih farmi, od naših seljaka, i zato je cijena takva kakva jest. Ako vam je na prvome mjestu prirodan uzgoj, zdravo i domaće bez umjetnih dodataka, pripravaka ili aditiva, onda ćete sigurno doći isprobati ono što radimo.“ kaže Neven.

Sve se može naručiti unaprijed, pogotovo ako se radi o većim količinama, a porcije su od 200 grama na dalje, kako bi što više proširili bazu kupaca. Cijena kilograma pečenog odojka je 120 kuna, janjetine 220 kuna, a teletine bez kosti 260 kuna.


Lokal je otvoren svakoga dana u tjednu od 10 do 20 sati (nedjeljom i ponedjeljkom 10-17), a uz meso možete kupiti i križevački ajvar, grah te domaći kruh. Najnoviji hit su im pak – zagorski štrukli, pleh to go! Dakle, ako ste zaboravili da vam u goste dolaze daleki rođaci, zaželjeli ste se puno mesa bez mučenja oko nabavke sirovine i sate uz pećnicu, Odojak to go je idealno mjesto za vas ne samo za vikend, nego i svaki dan u tjednu kad želite malo odmoriti od kuhinje.

 
Arnela je popravljala zečje odorice, budući zet počistio “šank”, a Neven sjeo u auto i krenuo po friško pečeno meso. Mi smo se odvezli doma i guštali u finom, još toplom pečenju koje čuvaju u specijalnim posudama. Nitko nije morao ribati pećnicu!

Lanište i Zagreb imaju hit mjesto za sve koji vole pečeno meso, stavite si podsjetnik! Vraćamo se prvom prilikom…

Sve informacije na:

Odojak to go
Lanište 17d 10000 Zagreb (preko puta Arene)
FB: https://www.facebook.com/Odojaktogozagreb
IG: @Odojaktogozagreb
Stranica: http://odojak-to-go.business.site/
Mob: 095 200 2005
Mail: odojaktogo@gmail.com

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Rfkguq

    18. rujna 2022.

    order lyrica 150mg generic order pregabalin pill cost pregabalin

Comments are closed.