Pizzerija koja je promijenila poimanje pizze u Zagrebu i Hrvatskoj, sada ima novi tim, čak 17 novih pizza, a u ponudi su i burgeri, salate te uskoro očekujemo i tjestenine na meniju! Isprobali smo i otvoreno favoriziramo pizzu s dimljenim pačjim prsima i smokvama!

ohara_vilicomkrozhrvatsku_ribafish

Malo tko je predviđao takvu budućnost malenoj pizzeriji na periferiji Zagreba, ali upravo je tamo nastalo tijesto po kojem je danas Zagreb stvarno ponosan na svoje pizze. Nakon dosta peripetija, danas je O’Hara u rukama nove ekipe, a meni potpisuju Martin Bajić i voditelj lokala Domagoj Kralj.
Otišli smo, vidjeli, probali i zadovoljni krenuli pisati tekst, svjesni da se bitka za najbolju zagrebačku pizzu – dodatno zakomplicirala!

ohara_vilicomkrozhrvatsku_ribafish
Na meniju O’Hare tako će se od listopada naći čak 17 novih pizza, kao i burgeri (meso dolazi od Meat The Kinga), salate, a uskoro i tjestenine kakve još niste probali. Pratit će se sezona i namirnice prilagođavati meniju koji će se shodno tome i mijenjati.

Za početak, tu su tri salatekoje se itekako oslanjaju na talijansku kuhinju, a ovdje nemaju problema priznati da traže samo ono vrhunsko, iz zemlje, ali i iz svijeta.
Pojeli smo salatu s lososom, svježim šampinjonima i rotkvicama, uz umake i savršen dressing, moramo vam priznati da je ova salata bila izvrsno iznenađenje za početak kušanja novih jela na O’Harinom meniju.

ohara_vilicomkrozhrvatsku_ribafish

Pizze će biti samo napolitane, a prema riječima Domagoja Kralja, tijesto je modificirano i poboljšano, što smo i sami probali. Ukusno, chewy (fino žvakasto, nemamo hrvatsku riječ za to), taman zapečeno s prepoznatljivim leopard uzorkom, sa sjajnim sastojcima, pa je prvi izbor bio Imperatore s kremom od tartufa, carpacciom od bifteka, ovčjim sirom i bosiljkom. Jednostavna i puna okusa, a izostao je i onaj, ponekad iritantan i agresivan miris tartufa već je nekako bio savršeno sjedinjen s drugim sastojcima u jednu odličnu pizzu.

ohara_vilicomkrozhrvatsku_ribafish

Foto: O’Hara

Pizze smo zalijevali sjajnom IPA-om zagrebačke Mlinarice, a na čak 12 tapova bit će točeni uglavnom hrvatski craftovi, trenutno su u žiži oni iz bjelovarskog Zeppelina. Što se vina tiče, ide se na sigurno, i tu su Kabola, Krauthaker, Tomac i drugi.

ohara_vilicomkrozhrvatsku_ribafish

Foto: O’Hara

Pizza dana je bila Sinatra – rajčica San Marzano, fior di latte, dimljena pačja prsa, smokva i listići Grane Padano spojeni su u prekrasan okus koji stvarno trebate probati. Definitivno naš favorit, morate probati dok je još ostala koja smokva, a ostalo je tu još 15 pizza koje tek treba otkriti – Malešnica nikad nije bila bliža i stvarno smo sretni što nam je pizzerijska scena danas toliko jaka i razvijena.

Pizze i burgeri nikad ne izlaze iz mode u hrvatskoj metropoli, ponuda je sve jača i na nama je da nađemo svoje favorite. Vidimo se uskoro u O’Hari, treba utvrditi gradivo i vratiti se na pizzu s dimljenim pačjim prsima, a isprobat ćemo još nešto novo sigurno!

Puno sreće mladom timu, ovo što smo probali je zaista bilo odlično!

ohara_vilicomkrozhrvatsku_ribafish

MOGLO BI VAS ZANIMATI