Treća nedjelja u srpnju svake godine označava Svjetski dan sladoleda, a kako bi slavlje ove godine bilo još mrvicu slađe, maštovita ekipa iz Orijenta tim je povodom osmislila dva nova ljetna okusa

Iako Svjetski dan sladoleda slavimo u nedjelju, 19. srpnja, u Orijentu se omiljena ljetna poslastica slavi cijeli tjedan. Tako od ovog ponedjeljka, 13. srpnja, osim njihovih sada već klasičnih okusa, isprobati možete i dva nova, lubenicu s chia sjemenkama i Bellini koktel s breskvom. Odmah smo se zaputili u Orijent i isprobali ih.

 

orijent_sladoled_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Spoj lubenice i chia sjemenki nazvali su Santa Lu-chia, a riječ je o osvježavajućem sorbetu koji podsjeća na savršeno rashlađenu lubenicu na vrući ljetni dan. Chia sjemenke sjajan su dodatak te upravo zbog njih ovaj sladoled zbilja i sliči pravoj lubenici. Dodali bismo još i kako smo se prilikom degustacije ovog sladoleda našalili kako zbog dodatka chia sjemenki imamo osjećaj kao da jedemo nešto zdravo. Pitate li nas, to je uvijek plus.

 

orijent_sladoled_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Poznati retro koktel od Prosecca i pirea od breskve jedan je od najpoznatijih koktela svih vremena pa nije ni čudo što je Šeherezadi Sučević i Ildezi Tahiri Martelanc, koje su sladolede kreirale, poslužio kao divna ljetna inspiracija. Okus Bellini sladoleda intenzivno je breskvast, lijepe je teksture i predstavlja apsolutno sezonsko osvježenje. Posebnost mu daje žele od pjenušca koji je ovdje kako bi, rekli su nam u Orijentu, podsjetio na mjehuriće iz pjenušca i dao notu razigranosti sladoledu.

 

orijent_sladoled_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Uz njihove klasike kojima se uvijek rado vraćamo, nova dva okusa odmah smo dodali među osobne ljetne favorite te se još jednom uvjerili u originalnost i dobar ukus Orijentovog tima. Dobro je spomenuti i kako ćete kuglicu sladoleda ovdje platiti 10 kuna, a zaželite li se i kakve raskošnije slastice, svakako zavirite u vitrinu s kolačima. Uvjereni smo kako nećete ostati razočarani.

Orijent slastičarnice potražite na adresama Maksimirska 34 te u samom centru grada, na adresi Petrinjska 2.

 

orijent_sladoled_vilicom_kroz_hrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI

KOMENTIRAJ