Vrijeme je od proslava i kućnih zabava, a često se gosti samo pojave ili najave tek koji sat prije posjeta. Iako nikad nisam pribjegavala gotovim i polugotovim proizvodima, ove godine je vremena manje, a gostiju sve više. Zavirila sam u novu ponudu Dora trgovine i pronašla čuda koja mi upravo olakšavaju život.


Prva stvar koju sam isprobala je mješavina za carrot cake. Inače, moja prijateljica, Kanađanka, cijelo vrijeme pati zbog nedostatka pre-made proizvoda u našim trgovinama, pogotovo za deserte koje obožava. Sad sam joj s Dorinim web shopom otvorila neki novi svijet pogotovo jer sam na njoj i testirala ovaj carrot cake.
Često pijemo kavu i gricnemo nešto slatko popodne pa je ovo naprosto savršeno za ta naša druženja, a ona obožava mrkvu u slatkišima.

http://

@vilicomkrozhrvatsku Vrijeme je od proslava i kućnih zabava, a često se gosti samo pojave ili najave tek koji sat prije posjeta. Iako nikad nisam pribjegavala gotovim i polugotovim proizvodima, ove godine je vremena manje, a gostiju sve više. Zavirila sam u novu ponudu @Dora trgovina i pronašla čuda koja mi upravo olakšavaju život. Prva stvar koju sam isprobala je mješavina za carrot cake. Inače, moja prijateljica, Kanađanka, cijelo vrijeme pati zbog nedostatka pre-made proizvoda u našim trgovinama, pogotovo za deserte koje obožava. Sad sam joj s Dorinim web shopom otvorila neki novi svijet pogotovo jer sam na njoj i testirala ovaj carrot cake. Često pijemo kavu i gricnemo nešto slatko popodne pa je ovo naprosto savršeno za ta naša druženja, a ona obožava mrkvu u slatkišima. Priprema je toliko jednostavna da je teško uopće napisati “recept”. Mješavinu za carrot cake stavite u zdjelu pa dodajte 170 grama jaja (otprilike 4 komada manjih jaja), te dodajte 140 grama ulja. U svom prvom pokušaju nisam dodavala nikakve začine, no da sad ponavljam, dodala bih malo cimeta, ali i korice naranče ili limuna. Miksajte ovu smjesu 2-3 minute dok ne postane skroz lagana pa na samom kraju špatulom umiješajte i 230 grama mrkve. Ulijte u kalup za torte te pecite na temperaturi od 170 °C otprilike 25 minuta. Provjerite nakon 20 minuta kolač pošto je svaka pećnica drugačija. Dok se kolač peče, umutite preljev. Ja sam koristila mascarpone sir, 250 grama, 50 grama maslaca (sve na istoj temperaturi), 100 grama šećera u prahu te sok i koricu jedne mandarine (taman su friške došle iz Metkovića). Izmiksala sam kremu pa kad se kolač ohladio, razmazala je po njoj te na sam vrh naribala koricu jedne mandarine. Ovaj sočan kolač je bio gotov u rekordnom roku, čak je dočekao i goste sljedeći dan i bio je i dalje ukusan. Poigrajte se sa začinima, preljevima/ kremama, a nenadani gosti će svakako biti zadovoljni s malo slatkog na stolu! #doratrgovina #vilicomkrozhrvatsku #baking ♬ COME DANCING – CHARLESTON – Cavendish


Priprema je toliko jednostavna da je teško uopće napisati “recept”.
Mješavinu za carrot cake stavite u zdjelu pa dodajte 170 grama jaja (otprilike 4 komada manjih jaja), te dodajte 140 grama ulja.
U svom prvom pokušaju nisam dodavala nikakve začine, no da sad ponavljam, dodala bih malo cimeta, ali i korice naranče ili limuna.
Miksajte ovu smjesu 2-3 minute dok ne postane skroz lagana pa na samom kraju špatulom umiješajte i 230 grama mrkve.
Ulijte u kalup za torte te pecite na temperaturi od 170 °C otprilike 25 minuta. Provjerite nakon 20 minuta kolač pošto je svaka pećnica drugačija.

Dok se kolač peče, umutite preljev. Ja sam koristila mascarpone sir, 250 grama, 50 grama maslaca (sve na istoj temperaturi), 100 grama šećera u prahu te sok i koricu jedne mandarine (taman su friške došle iz Metkovića). Izmiksala sam kremu pa kad se kolač ohladio, razmazala je po njoj te na sam vrh naribala koricu jedne mandarine.

Ovaj sočan kolač je bio gotov u rekordnom roku, čak je dočekao i goste sljedeći dan i bio je i dalje ukusan.
Poigrajte se sa začinima, preljevima/ kremama, a nenadani gosti će svakako biti zadovoljni s malo slatkog na stolu!

MOGLO BI VAS ZANIMATI