Omiljena ljetna umjetnička manifestacija ponovno stiže pod krošnje zagrebačkog parka Ribnjak. U periodu od 23.6. do 15.7. 2023., najljepša gradska hladovina postaje mjesto za kampiranje!

Projekt Art park i ovo ljeto provodi na Ribnjaku, i to na novoj lokaciji – ispod Katedrale, kod prvog ulaza u Park preko puta Langovog trga. Nova livada bit će idealno mjesto za Art park kampiranje na Ribnjaku. Vikend otvorenja 23., 24. i 25.6. uvest će sve posjetitelje u osmo izdanje manifestacije koja će zagrebačkoj publici sve do 15. srpnja nuditi dobar ljetni plan, mjesto za druženje i opuštanje u centru grada, ali i priliku za sudjelovanjem u besplatnom društvenom programu.

Art park kamp na Ribnjaku se otvara u petak (23.6.), koncertom benda Rhythm Mafia koji čine sjajni glazbenici Luka Čapeta, Josip Šustić, Jakša Perković i Daniel Kadijević dok će atmosferu prije i nakon koncerta finim plesnim ritmovima dodatno zagrijati Jeff Jarunsky. U subotu (24.6.), u Art park konačno stiže jedan od najzaposlenijih i ponajboljih dj-a kada je plesna glazba u pitanju, Pepi Jogarde. Nedjelja (25.6.) je rezervirana za Late Lunch w/Munchy koji će pripremati ukusne lagane zalogaje, a glazbeno popodne bit će dobar uvod u Super Cabaret Show s početkom u 19 h kada livadu Art park kampa zauzimaju tri sjajna međunarodna umjetnika iz Latinske Amerike. Chaly Man iz Venezuele vodit će ovaj cirkuski cabaret te donijeti mnogo zabavnih trikova koji će publiku nasmijati do suza, Vicente iz Čilea stići će na svom monociklu i žonglirati dok će Juan Pablo BMX, profesionalni vozač BMX-a iz Kolumbije, izvoditi nevjerojatne akrobacije na biciklu. Program je namijenjen djeci i odraslima.

Također, vikend otvorenja bit će prilika za proslavu nove Art park pivo etikete koju prvi puta potpisuje dama – sjajna umjetnica Klarxy. Pitak ljetni Vienna lager proizašao iz pivske kuhinje Pivovare Medvedgrad bit će sjajna pratnja kroz program Art park kampiranja na Ribnjaku koji se nakon vikenda nastavlja svakodnevno, od 16 h do ponoći.

U ponedjeljak (26.6.) započinje i filmski program, ove godine odabran u suradnji s Festivalom tolerancije. U 21 h ga otvara fantastičan film „Helmut Newton: Perverzija i ljepota“, o jednom od velikih majstora fotografije koji se proslavio istražujući žensku formu, a njegov kultni status nastavio je živjeti dugo nakon njegove tragične smrti u prometnoj nesreći u Los Angelesu 2004. Slijedit će ga još dvije filmske projekcije 3. i 10. srpnja.

U naredna tri tjedna posjetitelji mogu očekivati i besplatne kreativne radionice za velike i male, zatim veliki Pink Buvljak 30. lipnja, doručak s Frühstück ekipom 1. srpnja te mnogo dobre glazbe i nastupi izvođača kao što su Cura i dečko 7. srpnja, Sicko Disco 8. srpnja i drugi.

Projekt se održava uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba, Ministarstvo kulture te podršku prijatelja i sponzora Festivala kao što su Pivovara Medvedgrad, DEPT Agency, JUB boje i lakovi, Graffitishop.hr, Acer Hrvatska, Festival tolerancije.

Detaljne informacije pratite putem službenih FB / IG profila.

MOGLO BI VAS ZANIMATI