Na Opatovini se danas otvara SALO, dnevni bistro i pekarnica Tvrtka Šakote, Matije Powlison Belkovića i Petre Jelenić!

SALO je ime dobilo po jednom od specijaliteta – salenjaku Petre Jelenić, a nalazi se na Opatovini 13, odnosno uglu Opatovine i Skalinske ulice. Ovaj minimalistički uređen lokal nekako odiše jednostavnošću i ljepotom i vraća nas u neku bolju prošlost uz specijalitete kakve još niste probali…

Jedan od najboljih hrvatskih chefova, Tvrtko Šakota, najbolja hrvatska slastičarka, Petra Jelenić, te jedan od osnivača i vlasnika Cogito Coffee Roastersa, Matija Powlison Belković, od danas Zagrepčanima i još više njihovim gostima pružaju jedan sasvim nov i totalno zanimljiv koncept.

Sve je počelo pred dobrih 7-8 godina, kada su Tvrtko i Matija počeli razmišljati o pekarnici, a nedavno im se priključila i Petra koja je svojim kolačima i slasticama zaokružila cijeli koncept koji je konačno dogurao do otvorenja.

U SALU će tako svakodnevno biti desetak jela, raznih pekarskih proizvoda, kolača, sendviča, specialty kava te biodinamičkih vina, a sama imena su već dovoljan razlog da dođete i uvjerite se koliko dobro izgledaju interpretacije tradicionalnih specijaliteta spremane od najboljih lokalnih i domaćih namirnica.

Jedan od nekoliko vrsta kruha u SALU rade od svježe mljevene pšenice koju melju dan ranije u mlinu u Rastokama, od koje je rađen i starter. Za početak su najavljeni i sir i vrhnje, kiselo zelje, čvarci, domaći suhomesnati proizvodi, kao i domaći džemovi. Matija garantira da je svakodnevno u ponudi njegova Cogito kava, koja kao i sva hrana, dolazi u sjajnom keramičkom posuđu Šimuna Tolića.

Ako želite probati pekarske proizvode, kolače i kave na definitivno najvišem nivou, vrijeme je da se zaputite u SALO. Cijene, logično, nisu male, ali nije ni kvaliteta, radno vrijeme je od 8-18 sati, a ako ne probate salenjak i štrudlicu – morat ćemo razgovarati. Sretno ljudi!

 

Neke fotke drsko su ukradene od Petre Jelenić!
SALO nema FB, zato im je IG @salo_dolac

MOGLO BI VAS ZANIMATI