Organizatori su poručili kako ipak, unatoč svim problemima, i dalje ostaju prisutni na gastronomskoj sceni

Ovogodišnji Weekend Food Festival trebao se održavati od 14. do 17. svibnja ove godine u Rovinju, no unatoč optimizmu organizatora do samo prije mjesec dana, zbog trenutne je situacije ovaj, najvažniji trodnevni gastronomski događaj ipak otkazan.

“Suočeni s globalnom pandemijom koronavirusa COVID-19, organizacijski tim Weekend Food Festivala primoran je otkazati ovogodišnje izdanje. Naime, slijedom preporuka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, grad Rovinj odgodio je sve manifestacije u travnju, svibnju i lipnju 2020. godine, a samim time i Weekend Food Festival”, poručili su iz organizacije festivala.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Weekend Food Festival (@weekendfoodfestival) on


Festival su, dodaju, nažalost bili prisiljeni prebaciti na iduću godinu zbog nemogućnosti prebacivanja na kasniji datum ove godine. Situacija je, kako kažu, još uvijek nesigurna i neizvjesna, a zbog odgovornosti prema partnerima, predavačima i chefovima kojih su skupili popriličan broj, zdravlje svih onih koji su planirali dolazak na Weekend Food Festival ipak su stavili na prvo mjesto.

“Vjerujte, najgora stvar u životu u organizatora festivala je otkazati ga. Unatoč problemima u koje smo upali na samom početku našeg projekta i unatoč svim troškovima ne želimo odustati i nastavit ćemo s našim dijelom promocije scene. Vjerujemo da ćemo se uskoro svi vratiti u naše omiljene restorane, hotele i barove, te da ćemo nastaviti uživati u poslu kojim se bavimo jer radeći na ovom projektu shvatili smo da je glavni pokretač ljudi iz industrije upravo strast koju dijelimo. Zato, se veselimo Weekend Food Festivalu 2021!”, rekao je Boris Kovaček, jedan od organizatora i idejnih začetnika Weekend Food Festivala.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Weekend Food Festival (@weekendfoodfestival) on


Iz organizacijskog tima također su poručili kako bi voljeli da ih svi zainteresirani i dalje prate na službenim stranicama kao i društvenim mrežama putem Facebooka i Instagrama gdje će objavljivati više informacija, ali i zanimljiv sadržaj iz svijeta gastronomije koji upravo pripremaju.

“Važno nam je održati kontakt s ljudima koji podržavaju Weekend Food Festival, koji su se jednako tako veselili održavanju baš kao i mi u organizacijskom timu. Nismo odustali od naše prvotne misli vodilje da želimo izvrsnost u svakom segmentu i zato upravo radimo na sadržaju koji ćemo plasirati, a koji će istovremeno biti edukativan i zanimljiv, namijenjen svim protagonistima gastronomske scene, a samim time i foodiejima koji žive i vole hranu”, zaključio je Tomo Ricov, jedan od organizatora i idejnih začetnika Weekend Food Festivala.

Mi se, baš kao ekipa iz organizacije Weekend Food Festivala, nadamo što bržem povratku za stolove omiljenih restorana i još ljepšem druženju na festivalu sljedeće godine.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

KOMENTIRAJ