Pobrojali smo deset mjesta u Zagrebu koja su se situaciji prilagodila i na svojim terasama imaju najpoželjniji accessoire sezone – grijalicu.

Diskutabilno je u ovom trenu pozivati ljude u ugostiteljske objekte i poticati na druženja, no u isto vrijeme, naši su ugostitelji jedini od onih koji su najviše pogođeni krizom uslijed epidemije. Svi se trude svoje poslovanje prilagoditi trenutnoj situaciji, a jedna od možda neplaniranih investicija je i ona grijalica na terasama.

Dok nam još mjere našeg stožera dopuštaju, i dalje tu i tamo odlazimo popiti koje pivo, a svakako računamo na to da se i u ugostiteljskim objektima svi pridržavaju epidemioloških mjera. Neuobičajena situacija u kojoj smo se svi zatekli nas  zbunjuje i u ovom smo trenu svi podijeljenih mišljenja, no o tome nećemo previše raspredati, ostavit ćemo ljudima pametnijima od nas da rade svoj posao.

Svi se u ovom trenu malo ugodnije osjećaju na otvorenom, a vrijeme nam, u skladu s godišnjim dobom u kojem jesmo, ne ide na ruku. Lako je bilo družiti se na otvorenom od svibnja do sad, ali studeni nas sigurno neće iznenaditi obiljem sunca, koje, usput rečeno, nismo vidjeli točno dva tjedna.

Napravili smo kratki popis mjesta koja zadovoljavaju kriterije i drže se, naravno, svih mjera te sigurno baš u takvim lokalima možemo popiti piće.

Listu ćemo osvježavati, a pozivamo vas da nam i sami predložite svoj omiljeni lokal koji ima grijalice, pridržava se epidemioloških mjera i, ništa manje bitno, obiluje finim pićima, a možete nam odmah i preporučiti hit lokala!

Garden Brewery

Već kultna pivovara i pivnica na Žitnjaku svake sezone iznenađuje nas novitetima koje su “skuhali”, a veseli nas što ih možemo probati i na njihovoj prostranoj i grijanoj terasi ako nas slučajno neće dovoljno zagrijati njihovo vrhunsko pivo!

 

Adresa: Slavonska avenija 22 f

 

Cheese bar Zagreb

Na čašu vrhunskog vina idemo u sam centar grada, a ekipa se ovdje brine i da ne ostanemo gladni. Ako vas koja čaša vina nije dovoljno ugrijala, osim njihovih specijaliteta ovdje su se pobrinuli da možete opušteno uživati na terasi.

cheesebar_vilicomkrozhrvatskuAdresa: Ulica Augusta Cesarca 2

 

Pivnica Medvedgrad Ilica

Jedna od najljepših terasa u Zagrebu se dobro pripremila za zimu, a uz njihovo odlično pivo, dodatno će vas ugrijati njihove slavne čvarkuše! Svakako jednu kišnu nedjelju provedite tamo uz novo istoimeno pivo koje ime može zahvaliti nadolazećem hitu benda Hladno pivo. Kišna nedjelja u Pivnici Medvedgrad? Može!

medvedgrad_vilicomkrozhrvatsku

Adresa: Ilica 49

 

Pivnica Bobi i Rudi

Ako dečki u kiltovima koji se šeću grijanom terasom nisu dovoljno dobar poziv na druženje u ovom pubu, onda neka to bude širok izbor craft piva i ugodna atmosfera koja nas iznova oduševljava!

 

 

Adresa: Trg Ivana Meštrovića 1C

 

Verde Berislavićeva

Ugodan ambijent u samom centru grada prelijeva se i na terasu, a osim vina i odlične kave, tamo možete i prizalogajiti, a morate probati njihovu focacciu!

 

View this post on Instagram

A post shared by Verde Bar (@verde_bars)

Adresa: Berislavićeva 18

 

Regular bar

Skriveni biser na Britancu svako malo otkrijemo i uživamo u njegovom simpatičnom interijeru, a sad i na terasi. Najčešći izbor nam je Neposlušna, a tu je i Plavuša Pivovare Brlog.

Adresa: Ilica 65

 

Legend Riders Blues Bar

Nezaobilazno mjesto za ljubitelje craft piva i dobre muzike se nalazi na Kvatriću koje je stožer sa svojim mjerama doveo u nezahvalnu poziciju u kojoj im je u samom klubu dozvoljeno imati samo 4 gosta s obzirom na kvadraturu, ali se nisu dali pokolebati već su vrijedno na svoju terasu postavili grijalice!

Adresa: Trg Bartola Kašića 4

 

Swanky Monkey Garden

Swankyjeva terasa je oduvijek privlačna svima koji vole dobru atmosferu i oku ugodno uređenje, a sad, osim grijalica, tu vas čeka i zimska kupola – mjesto za uživanje u atmosferi “toplog dnevnog boravka”, a moguće ju je iznajmiti i za privatna druženja.

Adresa: Ilica 50

 

A most unusual garden

Najneobičniji vrt u gradu nas je već kupio svojom ponudom ginova, a od nedavno tamo pobožno odlazimo i na kolače Ivane Čuljak. Zagrijat će vas i njene novotarije koje prate sezonu, a trenutno sve miriše na marshmallowse!

http://

Adresa: Horvaćanska cesta 3

 

Caffe bar Occulto

Već nam miriše na kuhano vino, a iako još nije ni prosinac u Occultu su se pobrinuli da se već osjećamo kao da smo ušli u božićnu bajku, a prati je i ponuda kuhanog vina za koje sami birate začine!

Adresa: Ulica Branka Perice 1

 

Dojavite nam ako naletite na terasu prikladnu i za ove malo hladnije dane, a naravno, nemojte nam zaboraviti reći u kojem piću vi najviše uživate!

 

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI

KOMENTIRAJ