U fokusu novog jelovnika chefa Matije Pavlica lokalne su namirnice iz ekološkog uzgoja, a osvježena vinska lista puna je vibrantnih i karakternih organskih vina!

Pod Zidom Bistro, smješten u istoimenoj ulici, na povijesnoj lokaciji u blizini katedrale i tržnice Dolac, već dugi niz godina omiljen je zagrebačkoj publici, ali i afirmiran na međunarodnoj gastronomskoj sceni. U Pod Zidom Bistrou kontinuirano rade na podizanju ljestvice u kvaliteti i postavljanju novih standarda i trendova, što je prepoznato i od strane renomiranog Michelinovog vodiča s tri uzastopne preporuke.
Kuhinju je u novoj sezoni preuzeo chef Matija Pavlic, koji je iskustvo sakupljao u londonskom restoranu The Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice. Na njegovom premijernom jelovniku u prvom su planu namirnice iz ekološkog uzgoja od malih dobavljača iz okolice Zagreba.

„Želimo podržati male dobavljače i publici ponuditi vrhunske, ali ponekad teže dobavljive namirnice koje se mogu pronaći u blizini Zagreba, poput turopoljskog tartufa i janjetine sa Žumberka“, kaže Pavlic.

Na novi je jelovnik uvrstio njoke sa žumberačkom janjetinom, dry-aged zagorsku patku i biftek s turopoljskim tartufom.
„Sve komponente s jelovnika radimo sami, pa tako i domaći ajvar. Po pitanju kvalitete namirnica ne radimo kompromis, a nova ponuda hrane i vina fokusirana je na vrhunske namirnice i organsku proizvodnju“, dodaje Pavlic.

Na jelovniku su i sporo kuhani goveđi obrazi i tatarski biftek, klasici zbog kojih gosti već godinama dolaze u Pod Zidom Bistro.
Vinska lista, po kojoj je Pod Zidom Bistro oduvijek bio poznat, osvježena je, a veliki dio nove ponude čine organska i biodinamička vina.

„Organska vina u posljednjih nekoliko godina osvojila su svjetske metropole poput Kopenhagena, Beča, Pariza, Berlina, Singapura, New Yorka… Od samog otvorenja i naše prve vinske liste velik su značaj imala organska vina. Sada smo tu ponudu dodatno obogatili. Vina su fantastična, a neke od tih etiketa piju se i u poznatim restoranima poput Nome“, rekao nam je Borna Janeš, vlasnik Pod Zidom Bistroa.

Fokus nove vinske liste je i na bogatoj selekciji vina manjih vinara s obližnje Plešivice, iz Zagorja, Međimurja te Moslavine, od kuda stižu i Pod Zidom vina.

„Pod Zidom vina radimo u suradnji s vinarom Kosovcem koji beskompromisno podržava potpuno prirodan pristup proizvodnji vina kako u vinogradu, tako i u podrumu, što se savršeno uklapa u našu filozofiju“, dodao je Borna Janeš.

Pod Zidom Bistro u novu sezonu ulazi s jelima dubokih okusa, bez kompromisa po pitanju kvalitete namirnica i sezonalnosti. Selekcija vina odlično prati jelovnik i posebno je zanimljiva za one koji se žele upoznati s karakternim i energičnim organskim vinima.

Pod Zidom radi od utorka do nedjelje, od 12 do 23 sata, a stol se može rezervirati na web stranici www.podzidom.hr

MOGLO BI VAS ZANIMATI

 1. Best Dating App 2022

  6. prosinca 2021.

  ❤️ Jane want to meet you! Click Here: https://clck.ru/ZBXkg ❤️

 2. �������� 2 ����� 20 �����

  7. prosinca 2021.

  קמגרה למכירה במודיעין פעמים רבות אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות משהו, אבל “רק הפעם” פשוט נמנעים מלעשות את זה, פשוט כי זה דורש יותר מדי מאמץ. אותו הדבר ������� ������� ��� �������

 3. Best Dating Site 2022

  8. prosinca 2021.

  ❤️ Ethel want to meet you! Click Here: https://clck.ru/ZCwW5 ❤️

Comments are closed.