Pod Zidom Bistro predstavlja selekciju laganih alkoholnih i bezalkoholnih pića, koja su prikladan odabir tijekom ljetne sezone.

Uz odličnu ponudu žestokih pića i bogatu vinsku kartu, koja uključuje i niz etiketa prirodnih vina, Pod Zidom Bistro ovog ljeta nudi šest autorskih koktela i Pod Zidom Pet-nat.

 

No & low kokteli

Gosti sve češće traže piće bogato okusom, uz koje se mogu opustiti bez da se opterećuju time koliko su popili. Upravo iz tog razloga u Pod Zidom Bistrou gosti tijekom ljetne sezone mogu uživati u selekciji tri bezalkoholna i tri koktela niskog alkohola.
Bezalkoholni kokteli osvježavajući su miksevi koji se u pripremi i serviranju ne razlikuju bitno od standardnih. Možda se preskače mjerica alkoholnog pića, ali okusom definitivno ne zaostaju. U Pod Zidom Bistrou gostima su na raspolaganju tri takva koktela – Mint, Ginger i Berry. Baza Minta je sirup s mentom koji se servira sa sodom. Ginger je kombinacija đumbira, aronije i sode, a sastavnice Berryja su brusnice, vanilija i soda.
Pitkost i osvježenje su ključni pojmovi i kad su u pitanju kokteli niskog alkohola. Tea je izvrstan odabir za ljubitelje gina, s dodatkom zelenog čaja, tonika i sode. Za Americano je potrebno natapati svježe jagode u Campariju, a zatim infuzirano piće pomiješati s vermouthom i sodom. Whishers pak spaja note bijele breskve s whiskeyjem i sodom.

Pod Zidom Pet-nat

Izuzev koktela, novitet je i Pod Zidom Pet-nat, napravljen u suradnji s renomiranom plešivičkom vinarijom Šember. Riječ je o kupaži portugisca i plaveca žutog s niskim alkoholom, napravljenoj ancestralnom metodom prema kojoj se vino ulijeva u bocu usred fermentacije te se ona zaustavlja hlađenjem. Pod Zidom Pet-nat karakteristične je tamno crvene boje, nefiltriran i bogat notama jagoda, trešanja i voća iz kompota. Idealan je izbor za aperitiv, a izvrsno pristaje i uz desert od jagode i kamilice koji je trenutno u ponudi restorana.

Baš kao i selekcija no & low koktela, tako je i Pod Zidom Pet-nat pitak i lagan i savršena je obrana od visokih temperatura.

Gosti mogu isprobati novu ponudu pića na adresi Pod zidom 5, od utorka do nedjelje između 12 i 23 sata.

Preporučljivo je rezervirati mjesta putem www.podzidom.hr ili pozivom na broj 099 325 3600.

MOGLO BI VAS ZANIMATI