Osim što se smjestio na Strossmayerovom trgu da bi svi zajedno “kak se spada” otpratili ovo dugo toplo ljeto, Yes Feel Good Festival je donio pregršt sadržaja, a opet se diči i zavidnom gastro ponudom koja nas je tamo i dovela.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku

Nismo se bacili navrat nanos na svu hranu koja se nudi (a vjerujte nam, ima je) već smo isprobali nekoliko primamljivih jela koja su nam zamirisala.

Cheese bar je potpuni hit ovog festivala sa svojom raznolikom, kreativnom, a opet tradicionalnom kuhinjom. Zatekli smo Dadu i Matka duboko u ogromnoj tavi u kojoj se krčkao čobanac, a pored njega se dim dizao s grila na kojem su se veselo okretali mali slasni janjeći kotleti. Odlučili smo se za čobanac koji nam je nekako promakao na našoj slavonskoj i baranjskoj turi pa je bilo vrijeme da se ovim specijalitetom zagrijemo u centru Zagreba.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku

Masno, vruće i s mesom koje se raspada, punih usta paprike, ovoj zdjeli punoj okusa nismo našli zamjerku osim još malo ljutine koja bi nas dodatno zagrijala unutra, no kako su nam i rekli s kućice, nije je teško dodati, a nisu htjeli zanemariti ljude koji ljuto ne preferiraju. Poštujemo i to dok u ovaj čobanac, koji se dugo i pedantno pripremao, dodajemo trunku ljute paprike.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku

Market pak nudi dva rižota za kojima smo se odmah pomamili, a izbor je pao na onaj sa sporo pečenim junećim obrazima iako nas je malo zvala i zelena zdjela rižota s graškom, kozjim sirom, reduciranim acetom i, pravo jesenski – špekom.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku

No, Ribafish nije baš od graška pa smo zeleni rižoto ostavili za neku drugu priliku, a brzo se bacili na rižoto koji su radili pred nama. Ovaj savršeno kremasti rižoto, dubokog okusa obožavanih junećih obraza sa zanimljivom jesenskom notom pirea od pečenih jabuka, osvježile su ukiseljene rotkvice koje bi voljeli vidjeti u tegli i jesti svaki dan. Fantastična, bogata i obilna porcija Marketove jeseni u potpunosti opravdava cijenu od 76 kuna.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku

Iako već poprilično siti, nismo mogli reći ne dobrim starim ćevapima. Naravno, nisu to neki obični ćevapi već chevos u lepinji s kućice Street. Naime, da bi opravdali svoje ime i ćevape pretvorili u pravi street food, ljudi su se dosjetili da ove mesne prutiće sreće ubace u lepinju, dodaju im hrskave onog slatkog ljubičastog luka i sve bogato zaliju s kremastim kajmakom. Zvuči obećavajuće, a savršen je izbor za one vjerne klasicima koji na ovakvim festivalima već sad rijetko nađu nešto za sebe. Ribafish je kajmaku zamjerio što je kiselkast, a meni je zapravo baš takav odgovarao kao lagano osvježenje na masnu lepinju i meso unatoč tome što možda to nije onaj kajmak koji bismo uz ćevape poželjeli.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku

Kleli smo se da više ne možemo ni zinuti kad su s Đurine hiže počeli šaputati o nekom od steakova Nikole Božića kojima smo ispjevali mnoge ode, jedva smo se obranili od picanha steaka, koji se već okretao na jednom od grilova, i dogovorili kompromis, na steak ćemo se vratiti, a isprobat ćemo bučnicu i štrukle – s grila.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku

Dvije gospođe stoje iza ovih ljepotica, Nikolina majka Milica i gospođa Ljubica, a dovršavaju ih na grilovima iza kućice koji ovim štruklima daju miris dima i onu hrskavu zapečenu koricu koju obožavamo na ovim štrudl – štruklima kako ih je Nikola nazvao. Idealan izbor za one koji bi samo nešto gricnuli usput iako nisu baš jako gladni. Ako ste gladni, tu je naravno, savršen izbor steak – picanha koji bi bio definitivno naš prvi izbor ili za jedan kvalitetan obiteljski ručak, porterhouse steak s preko kilu čiste mesne ljubavi, a uz njega ide i butelja vina jer sve to meso treba nečim i zaliti.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku

Mi smo se ovaj put bacili na pivo, Medvedgradov Baltazar nas je taman osvježio, a za sljedeći posjet ovom festivalu koji ne smijete propustiti se predbilježavamo za suludo dobre gemište i varijacije na temu istog pri Nekić trucksu. Načuli smo i da je pulled pork nešto što ne smijemo propustiti pa to čuvamo za sljedeći posjet da bi kvalitetno mogli u njemu uživati.

yesfeelgoodfestival_vilicomkrozhrvatsku
Jesen nam je stigla, a do 27.09. imate priliku proslaviti kraj ljeta, ali i okuse i mirise koji dolaze s njim na Yes Feel Good Festivalu koji se udomio na poznatom nam Strossmayerovom trgu.

Vidimo se!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Logodi

    18. rujna 2022.

    order lyrica 150mg online cheap buy pregabalin lyrica 75mg pills

Comments are closed.