Na Fešti sv. Martina u Vrsaru i ove godine sprema se bogati program koji slavi lokalnu zajednicu i stari običaj proslave poljoprivredne tradicije i završetak radova u polju.

Fešta je zajednički projekt Općine Vrsar-Orsera, Turističke zajednice općine Vrsar, brojnih udruga i partnera koji obećavaju da će razveseliti sve generacije i osigurati nezaboravan dan za lokalno stanovništvo i goste.

Mjesto održavanja je Trg Degrassi, smješten u srcu starog grada na vrhu brežuljka, gdje se posjetitelji mogu opustiti i uživati u toplini vrsarskog gostoprimstva.

Bogat Program za sve generacije

Program započinje u petak 10. studenog u 17.30 koncertom učenika Umjetničke škole Poreč – PO Vrsar, dok će u večernjim satima caffe bar „Cool“ biti domaćin popularnog strateškog kartaškog nadmetanja, Turnira u briškuli.

Subota, 11. studenog je dan rezerviran za cjelodnevnu zabavu. Jutro započinje Svetom Misom u župnoj crkvi sv. Martina i svečano otkrivanje „Stope sv. Martina“, čime se obilježava duhovna dimenzija ove proslave. Bogati sportski program donosi rekreativnu obiteljsku biciklijadu, nordijsko hodanje uz obalu, međunarodni stolnoteniski turnir te turnir u pikadu. Ovogodišnju Feštu sv. Martina obogatit će „3. Nagrada Skok racing 2023“ krono show na gradskom parkingu u organizaciji AKOK “Skok racing 1993” i suorganizatora autokluba „Poreč motorsport“.
Za najmlađe posjetitelje organizatori su pripremili najveseliji kutak na fešti s mnoštvo kreativnih radionica, društvenih igara, crtanje po licu i dvije predstave!

Za one koji su propustili ljetnu avanturu s najpoznatijim zavodnikom svih vremena Giacomom Casanovom, organizatori su pripremili jesenski Casanova Tour u sklopu programa Fešte sv. Martina s početkom u 14.30!

Okusi Istre i nastupi lokalnih zborova i izvođača

Vrsaranske udruge i volonteri će se pobrinuti za bogatu gourmet ponudu tradicionalnih istarskih jela. U poslijepodnevnim satima natjecanje u pripremi istarske supe će zabaviti posjetitelje, dok će zborovi Mendule i La Contrada, Anelidi i Vesna Nežić Ružić, klapa Teranke, Paolo&Elita, i Pop Gunz stvarati nezaboravnu atmosferu. Za kvizoljupce organizirat će se pub kviz u 18.00 u Zajednici Talijana.
Direktorica TZ Vrsar, dr.sc. Klara Trošt Lesić zaključuje kako, nakon niza godina, Fešta sv. Martina u Vrsaru ponovno sjaji svojim nekadašnjim sjajem i zauzima svoje posebno mjesto u srcu lokalne zajednice.

Organizatori su mislili na svaki detalj kako bi osigurali ugodno iskustvo za sve posjetitelje. Parking je besplatan na velikom parkingu pored autobusne stanice ili na ulazu u mjesto, pored vrtića, a tu je i električni vlakić koji će prevoziti posjetitelje od parkinga do starog grada, čime se olakšava dolazak na događanje.
Više informacija o programu i kontakti za prijavu na razne sportske programe dostupni su na web stranici infovrsar.com

MOGLO BI VAS ZANIMATI