Fine stvarinajavljuju Whisky Leaks, druženje za sve ljubitelje viskija (i one koji će to tek postati), koje će se održati 4. studenog 2023. od 12 sati u Cankarevoj 5.

Fine stvari, selektori najfinijih svjetskih destilata za Hrvatsku nakon više od godine dana vraćaju Whisky Leaks! Do sada se održavao u sajamskom obliku, a ovoga puta se seli u Cankarevu 5 na subotnje druženje uz degustaciju pet pomno odabranih viskija iz kuće Douglas Laing, koja ove godine slavi 75 godina postojanja, i destilerije Benriach. Ulaznice su dostupne putem web shopa www.finestvari.hr po cijeni od 32 eura, a na dan događanja cijena će biti 35 eura. Ulaznica uključuje tasting selekciju viskija.

Ovom prilikom bit će organizirano druženje uz degustacije pet odabranih Douglas Laing viskija od kojih se posebno ističu Scallywag Chocolate Edition 2023 koji će posjetitelji moći degustirati u kombinaciji s tamnom čokoladom i Timorous Beastie – The Cheese Cellar Collection koji će se kušati u kombinaciji s engleskim plemenitim sirom.

Osim toga, posjetitelji će moći prvi puta u Hrvatskoj kušati najstariji Core Range Benriach (The Thirty). Ovaj izvrsni single malt sazrijevao je najmanje trideset godina u bačvama od šerija, burbona, bačvama od djevičanskog hrasta i bačvama porta iz doline Douro.

Povodom Whisky Leaksa sve posjetitelje, osim degustacija, očekuju i razne zanimljive informacije o spomenutim viskijima i popusti na sve viskije iz velike kolekcije Finih stvari.

Douglas Laing viski kuća, ponosna je neovisna, obiteljska tvrtka za proizvodnju škotskog viskija u svojoj trećoj generaciji. Preko 70 godina naslijeđa pomoglo im je da poboljšaju njihove procese i isporuče viski koji je u svojoj ponudi uvijek izniman. Omogućuju ljubiteljima viskija širom svijeta da se što više približe kušanju viskija direktno iz bačve.

Destilerija Benriach osnovana je prije više od 120 godina i poznata je po svom dugotrajnom nasljeđu i asortimanu koji je vrlo raznolik, svestran i već godinama oduševljava ljubitelje viskija diljem svijeta. Njihov 30 godina star single malt moći će se degustirati na ovogodišnjem Whisky Leaksu.

Strast prema vrhunskoj gastronomiji, finim žestokim pićima i vinima rezultirala je suradnjom tvrtke Fine stvari i renomiranih proizvođača iz segmenta premium kvalitete. Nakon uspješnog web shopa koji posluje već godinama, prošle godine otvaraju i prvi pravi liquor store u Zagrebu, na Črnomercu, gdje uz bogatu ponudu, nekoliko puta mjesečno održavaju radionice i vođene degustacije za sve ljubitelje finih stvari.

MOGLO BI VAS ZANIMATI