Slavonka Ena s nama je podijelila ultimativni recept za napitak od đumbira i limuna, idealan za brzinsko buđenje i jačanje imuniteta

Prijelazno doba godine uvijek nosi hrpu prehlada i ostalih bolesti koje nas uspore. Ove godine smo se suočili s najgorom verzijom prijelaznog razdoblja i jačanje imuniteta je prioritet broj jedan.

Ginger shot je jedan jednostavan a učinkovit način za jačanje imuniteta. Istovremeno je jako fin i užasan, drugačije ga objasniti ne znam. Najbolje ga je zveknuti natašte, iz male čašice za rakijicu. Razbudi bolje od bilo koje kave. Ako ne možete baš podnijeti kiselinu i ljutinu, slobodno tu količinu (male čašice) razrijedite s vodom i popijte”, rekla nam je Ena s bloga Slavonka, a onda s nama podijelila ultimativni recept za ginger shot u tri koraka.

 

ginger_shot_ena_kokanovic

 

Potrebno vam je:

  • 500 g limuna
  • 500 g đumbira

Postupak pripreme:

Ocijedite limun. Soku dodajte oguljeni đumbir i sve zajedno izblendajte. Propasirajte dobivenu smjesu i čuvajte u staklenoj boci u hladnjaku.
Svako jutro zveknite jedan shot.

Savjet!

Od ovih sastojaka dobijete količinu za otprilike pet dana, za dvije osobe. Nisam držala dulje od pet dana u hladnjaku, ali vjerujem da može stajati i do tjedan dana bez problema.

MOGLO BI VAS ZANIMATI