Umjesto recepta, Slavonka Ena ovog nam je puta odlučila prepričati svoje iskustvo iz vinarije i restorana Josić. “U zadnji tren u nedjelju odlučismo otići na ručak i to u restoran i vinariju Josić”, započela je svoju recenziju.

Vozeći se kroz Baranju, prošli smo kraj dosta ugostiteljskih objekata koji su bili iznimno posjećeni – prizor koji ne viđam često u ovom djelu Slavonije. Ponuda se mahom bazira na domaću, baranjsku kuhinju i onda shvatiš da kad napraviš brend od hedonizma – teško je da neće uspjeti!

Planirate li posjetiti restoran i vinariju Josić, svakako vam savjetujem da rezervirate mjesto ako želite uživati na terasi. Unutra isto imate jako lijep prostor u kojem ćete uživati, ali svakako, rezervirajte. Mi, naravno, nismo, ali nam se posrećilo sa slobodnim mjestom na terasi. Prvi dojam- interijer i eksterijer je WOW. Neki novi level rustikalnog dekora u kombinaciji s mirisom domaće hrane je dovoljno dobar razlog da mi srce zatreperi.

 

vinarija_josic_vilicom_kroz_hrvatsku_slavonka

 

Malo je kompletan prvi dojam pokvario neraspoloženi konobar, a na to nisam navikla u Baranji. Nekako su uvijek svi dobro raspoloženi bili, ali dobro, nedjelja je bila, možda dug radni tjedan, žena ga nasekirala… Sve je to okej!

Za predjelo smo jeli carpaccio od dimljenih pačjih prsa i pohane žablje krakiće. Tko god vam je rekao da je to slično piletini valjda nikad nije jeo ribu pošto je žablje meso izuzetno slično ribi. Za glavno jelo smo odabrali perkelt od riječne ribe. Obožavam perkelt, a ovaj je nadmašio moja očekivanja! Uz perkelt vam posluže domaću tjesteninu s vrhnjem i prženom slaninom. Pravi slavonski surf&turf. NJAM!

 

vinarija_josic_vilicom_kroz_hrvatsku_slavonka

 

Naravno, ne možete ne piti vrhunska Josić vina. Ja sam popila čašu Rosea, a moj suprug Neven je pio muškat. Pošto smo morali voziti, nismo sad baš mogli koliko smo htjeli, ali zato smo si kupili u vinariji koju buteljicu za doma. Ako niste sigurni koje biste pili vino, odite u kušaonicu i doznajte koje vam je omiljeno.

Znači, dva predjela, dvije porcije perkelta, dvije čaše vina, 1l mineralne = 294 kuna. Po meni – odlična cijena za vrhunsku hranu. Volim restorane koji domaće namirnice rade na moderan način. Volim kada nema previše pretencioznosti, kada hrana govori za sebe i kada ju mogu opisati jednom riječju -hedonizam.

Vidimo se opet, definitivno!

 

vinarija_josic_vilicom_kroz_hrvatsku_slavonka

 

vinarija_josic_vilicom_kroz_hrvatsku_slavonka

 

vinarija_josic_vilicom_kroz_hrvatsku_slavonka

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. www.xmc.pl

    22. lipnja 2022.

    Thank you for the post on your blog. Do you provide an RSS feed?

Comments are closed.