Nikad dosta burgera, a ni odličnog mesa – braća Maturanec su svoje zagrebačko utočište pronašla u Varšavskoj i već sada možete naručiti njihove burgere, a doma ponijeti i koji steak!


Na lokaciji preko puta kina Europa ili što god je sad već tamo, ispred podrumskog prostora gdje su prije bili Jazz Ba i Pomeri, već par dana ponosno stoji tabla The M Brothers! Za početak, krenuli su s tri burgera, ali to je tek zagrijavanje jer braća Maturanec imaju velike planove za ovu oazu steakova i burgera. Samo da se konačno život vrati u normalu.

Aberdeen angus: Svježa junetina s farme kod Karlovca direktno do vašeg stola!

Ponosni smo što smo još prije godinu dana među prvima posjetili modernu farmu junadi s klaonicom negdje na makadamu bliže Slunju nego Karlovcu, napisali nešto o njima, isto tako i isprobali prve pokušaje Hrvojevih burgera i divno nam je vidjeti kako se ova priča razvija, a i Hrvoje je savladao neke nove vještine.
Tamo smo saznali kako ne koriste antibiotike, hormone ni steroide, a kasnije se satirali mesom njihovih križanaca duroka i mangulice (od kojih su u međuvremenu odustali, ostadoše samo black angusi), sjajnim steakovima…
A njihov odležani osso buco nam se neki dan tako opako smiješio iz velikog frižidera koji stoji na ulazu u novo/staro mjesto u centru metropole namijenjeno mesoljupcima.
Od svinjetine su ostali redovi prekrasne slanine koju također prodaju što na svom web shopu, što u prostoru u Varšavskoj.


No, što nam nude The M Brothers (vlasnici su tri brata Maturanec, od kojih je jedan u šumi, drugi na farmi, a mali Hrvoje je u kuhinji, dok je PR Željko tu za sve ostalo), koji svojim mesom opskrbljuju i slavni El Toro, kao i još dosta hrvatskih restorana, probali smo u dva navrata.
Prvi put prvi dan kad su ušli u novi prostor, i drugi put par dana nakon što su počeli prodavati, kako preko Wolta, Bolta i Pauze, tako i na samim vratima lokala, uz neizbježnu kavu to go.

Na meniju su tako sada tri 160 gramska burgera s njihovim mesom s više položaja junice (vrat, plećka, but), njihovim špekom kojeg su ostavili od duroka i Hrvojevim domaćim pecivom. Ostatak nabavljaju sa svih strana, a kad se malo uhodaju i kad vani zagrije, krenut će s jačim obilaženjem kvalitetnih OPG-ova.
Tada misle krenuti i s pečenjem ozbiljnijih komada mesa u lokalu s naglaskom na steakove – tu toliko bolnu točku grada Zagreba, a pošto osobno goje vlastito govedo – odmah znamo da kvalitetne namirnice neće nedostajati.


No, burgeri. Classic burger s prilogom – finim pomfritom stoji 50 kuna, a nije baš ni klasičan jer ga uz obavezne umake, pljeskavicu i kisele krastavce, salatu i rajčicu, krase i cheddar, karamelizirani luk i njihova domaća slanina. Cowboy se pak nudi po cijeni od 57 kn, također uz krumpiriće, a posebnim ga čini crveni kupus u umaku te karamelizirani luk s čarobnim dodatkom whiskeyja. Lumberjack burger ćete s krumpirićima platiti 58 kuna, što je, složit ćete se, više nego korektna cijena za strogi centar grada, a osim umaka od vrganja koji smo već nahvalili, tu je i Hrvojeva svježa salsa, sir Dimek i nježni matovilac.

Još jedna bitna stvar je da su ovdje osjetljivi i na vaše zahtjeve prilikom pečenja samog burgera te na svojim platformama za dostavu možete sami odabrati kako želite pečeno svoje meso te nude opcije well done za one koji se užasavaju rozog mljevenog mesa i medium za one koji ipak vole slabije pečeno.


Svoje su burgere imenovali u skladu sa svojim poslovima i definitivno načinom živote pa je Kauboj tu jer su stalno na farmi, a Drvosječa jer se uz farmu s klaonicom, bave i šumarstvom. Sljedeći burger koji će imati nam nisu dali da reklamiramo, ali vjerujte nam, bit će hit, a i ime mu je na tragu ovih koji su već vani!

Hrvoje se igra sa sastojcima, kombinira, ne štedi, a kako je netom ostao bez glavnog kuhara, ovom vas prilikom poziva da se zaposlite kod njega i dođete pomoći oko mesa. Njegovi burgeri imaju tu komponentu koju ima rijetko tko, a to je da zna porijeklo svakog komada mesa kojeg stavi u njega. Ponose i svojim domaćim umacima, namazima i dodacima – njihov namaz od vrganja bi jeli na žlicu!

Fali tu još malo brušenja, sitne dorade, nekih kombinacija okusa, ali ako ste se zaželjeli okusa domaćeg mesa, i cijenite što netko fura svoj film, znate gdje trebate doći – u Varšavsku 8. S nadom da će braća uskoro proširiti jelovnik, a i da ćemo s proljećem u njihovom mesu uživati i na njihovoj prostranoj terasi, nadamo se da se vidimo što prije.

Uostalom, posjetite The M Brothers, kupite meso za doma ili pojedite burger i uvjerite se sami!

The M Brothers, Varšavska 8
099 377 3699
www.the-m-brothers.com
info@the-m-brothers.com

MOGLO BI VAS ZANIMATI