Pripremite svoje nepce za užitak na 19. Krafifestu 2024, koji će se održati 1. svibnja u pitoresknom Kršanu, u sklopu „Proljeća u Kršanu”. Ovaj festival slavi bogatstvo istarske gastronomije, posebno fokusirajući se na tradicionalnu slasticu – kraf.

Krafi su ravioli s punjenjem, koji su simbol istarske kuhinje i predstavljaju spoj slatkog tijesta i raznovrsnih punjenja poput sira, šećera ili marmelade. Krafi se rade i u ostalim krajevima Istre, no posebnost ovih kršanskih jest da su oni uvijek slatki i kao takvi se tradicionalno poslužuju kuhani s pečenom kokoši i povrćem. Krafifest je prilika da se ovi ukusni slatkiši proslave i istaknu kao dragocjeni dio istarske kulturne baštine.

Na festivalu možete uživati u degustaciji različitih vrsta krafa, koje će pripremiti vrijedne ruke naših domaćica, svaki s posebnim okusom i pričom. Osim toga, možete čuti i njihove priče o tradiciji i načinima pripreme koja stoji iza ovih slatkiša. Također, moći ćete uživati u glazbenom programu uz izvedbe benda „Cukar i kafe“, te virtuozne note Dejana Jedretića na harmonici. Nadalje, tradicionalni plesovi bit će prikazani od strane KUD-a Zlatela i KUD-a Ljiljani. Također, za najmlađe organizirana je radionica  „Mali pasticer” .

Krafifest nije samo o hrani – to je prilika za zajedništvo, uživanje u glazbi i zabavi, i istraživanje bogate kulturne baštine Istre.

Dođite na slavlje okusa, mirisa i tradicije na Krafifestu 2024!

MOGLO BI VAS ZANIMATI