Selektori najfinijih svjetskih destilata za Hrvatsku, Fine stvari ugostili su protekli vikend u Zagrebu uži tim višestruko nagrađivane škotske viski destilerije Kilchoman.

Ovom prilikom zagrebačka je publika u sjajnoj atmosferi imala prilike iz prve ruke čuti priče o počecima i razvoju danas već kultne obiteljske destilerije kao i anegdote iz svijeta proizvodnje jednog od ponajboljih svjetskih viskija.

Gospođa Catherine MacMillan koja je s gospođom Chloe Wood vodila prezentaciju komentirala je zagrebačko gostovanje: “Dobili smo neka vrlo specifična pitanja o viskiju iz čega se vidi da zagrebačka publika ima visoku razinu znanja o ovom destilatu. Ovo nam je prvi puta u Hrvatskoj ali mislim da ćemo se vratiti”.

Kilchoman European Tour je turneja od preko 8000 km u 13 europskih zemalja koja je na jedan dan po prvi puta gostovala u Zagrebu. Za ovu priliku buteljirana je ograničena serija od 3 325 boca viskija koje su sazrijevale u bačvama od burbona i porta. Ova događanja bila su jedinstvena prilika za hrvatske ljubitelje viskija i kolekcionare da si priušte vrhunski proizvod koji na hrvatskom tržištu inače nije i neće biti dostupan.

Kilchoman je jedna od rijetkih europskih destilerija koja za proizvodnju viskija koristi ječam u potpunosti proizveden na vlastitoj farmi. Osnovana 2005. godine u vlasništvu je obitelji Wills koja zadržavanjem svih dijelova proizvodnog procesa na škotskom otoku Islay, čuvenom po nekim od najstarijih i najboljih viskija na svijetu, njeguje tradiciju uzgoja ječma, fermentacije, destilacije, odležavanja i buteljiranja viskija na vlastitoj farmi. Takvi se viskiji u stručnoj terminologiji nazivaju Single Farm Single Malt Scotch Whisky.

Fine stvari su selektor i distributer najfinijih alkoholnih destilata za Hrvatsku koji potiče odgovorno konzumiranje alkoholnih pića. Inače organizator posjećenog Whisky Leaks događanja, Fine stvari su mjesto kupovine vrhunskih pića i razmjene znanja za sve vrsne poznavatelje svijeta destilata ali i one koji ga tek otkrivaju. U Cankarevoj 5 tako se redovito održavaju viski, gin i druge tematske radionice pod vodstvom domaćih i gostujućih eksperata koji kroz neformalna druženja i degustacije govore o uzbudljivoj povijesti vrhunskih pića, tipologijama i načinima proizvodnje.

MOGLO BI VAS ZANIMATI