Ekipa iz Marketa kreirala je svoj prvi ljetni meni. Saznali smo što se to ovih dana u njihovoj kuhinji kuha te kojim se idejama najviše ponose.

Od samog otvaranja Marketa ekipa iz Gundulićeve, predvođena chefom Markom Ivančevićem, svojim gostima nastoji ponuditi poznata jela upakirana u moderan koncept. Kreiravši još jedan sezonski, a prvi ljetni meni, rekli su nam, smatraju kako su u tome još jednom uspjeli. Pa tako, provodite li ljeto u Zagrebu, dobra odluka bit će prošetati do Gundulićeve 13 gdje ćete, između ostalog, pronaći laganu i osvježavajuću juhu od mrkve, đumbira i naranče, salatu s hrskavom pohanom piletinom, mariniranim tikvicama, cherry rajčicama i iceberg salatom, ali i kremasti zeleni rižoto od graška s kozjim sirom, reduciranim acetom balsamicom u vege varijanti ili uz dodatak hrskavog prženog špeka za samo 56 kuna.

 

rižoto_bistro_market

 

Iznimno su ponosni i na činjenicu kako na njihovom novom meniju nešto za sebe mogu pronaći i vegani. Osmislili su, naime, vegan faširanac od graha, tikvica i lanenih sjemenki koji dolazi u kombinaciji s kremom od humusa i salatom od mrkve, krastavca i đumbira. Iz Marketa poručuju kako je ovo jelo toliko dobro da će s nogu oboriti čak i one najveće mesojede, a cijena prava sitnica. Ovaj ćete raskošan tanjur tako platiti svega 52 kune.

 

bistro_market

 

Zanimljiv dodatak novom meniju je i nepunjena paprika zamišljena kao dekonstrukcija punjenih paprika po cijeni od tek 56 kuna. Dolazi u obliku tri ćufte pripremljene od 100% junećeg mesa u kombinaciji s pire krumpirom, kremom od crvenih paprika i listom peršina u tempuri te predstavlja klasično domaće jelo predstavljeno na drugačiji, moderniji način. Tu su i juneći ragu s domaćim njokima koji su u Marketu, uvjerili smo se i sami, poseban užitak već i sami za sebe te sous vide lungić s kremom od kukuruza i sotiranom paprikom. Za desert su pak pripremili spoj sladoleda od mente, crumblea s limunom, kreme od bijele čokolade i sezonskog voća mariniranog u acetu balsamicu, a zatim sve skupa maštovito prozvali svojim Ljetnim Gundulićem. Ovo divno ljetno osvježenje koštat će vas 32 kune.

 

bistro_market

 

Dobro je spomenuti i kako je ekipa iz Marketa početkom svibnja krenula s Happy Hour ponudom petkom te od 20-01 gostima nude svoj infused G&T na akciji 2 za 1, a subotom su pak otvoreni sve do 2 sata iza ponoći i, osim simpatičnog street fooda s dobrom hranom, sjajno su mjesto za izaći na koktel i pokoji zalogaj s onima koje dugo niste vidjeli, a sve to po više nego pristupačnim cijenama.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Matej

    23. srpnja 2020.

    Odličan rižoto s graškom i kozjim sirom i juneći ragu s domaćim njokima!

Comments are closed.