Sve je spremo za 28. Vinistru! Od 6. do 8. svibnja najveća i najstarija regionalna izložba vina vraća se u porečku dvoranu Žatika na radost istarskih vinara.

Na 3.500 četvornih metara izlaže više od 110 izlagača, od čega 80 vinara. Interes izlagača nikad nije bio veći. Nakon dvije pandemijske godine svi su se zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i vinoljupcima.

Predstavljanje europskog projekta The Malvasia Myth i masterclass s vinima iz projekta, vođena degustacija svjetskih malvazija, Chardonnay expression in Istria, pjenušci od autohtonih kvarnerskih sorti, finger food Plave Lagune u pop-up vinoteci…, tek je mali dio bogatog stručnog programa koji vas ovog vikenda očekuje u Poreču.

„Na ovogodišnjem izdanju Vinistre sudjelovati će i međunarodni partneri na projektu „The Malvasia Myth“ čiji je cilj valoriziranje i brendiranje svih vina koja se danas nazivaju imenom Malvazija, odnosno promocija njihovih područja i proizvođača. LAG „Središnja Istra“ kao partner na ovom projektu u suradnji s Udrugom Vinistra ugostiti će predstavnike partnera iz Grčke i Italije te ih upoznati s područjem, specifičnostima, razvojem i značajem malvazija u Istarskoj županiji. Partneri će ujedno na zajedničkom štandu na Vinistri predstaviti svoja vina te će tako posjetitelji moći kušati malvazije iz Grčke i Italije, ali i ostalih područja koja se diče proizvodnjom ove vinske sorte. Po prvi put biti će postavljen i štand posvećen ocjenjivanju Svijet malvazija. Upravo će se na tom punktu moći kušati malvazije iz deset zemalja uz vođene degustacije sommeliera u suradnji sa Hrvatskim sommelier klubom“, pojašnjava Ivan Marić, direktor Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Cijena ulaznice je 150 kuna, uz još 50 kuna povratne kaucije za staklenu čašu. Ulaznica uključuje narukvicu i vaučer u vrijednosti od 30 kuna kojeg možete iskoristiti u pop-up Vinistrinoj vinoteci u sklopu dvorane Žatika. Cijena trodnevne ulaznice iznosi 350 kuna, a uz nju ćete dobiti vaučer u vrijednosti 90 kuna. U petak je izložba otvorena od 13 do 19 sati, a u subotu i nedjelju od 11 do 19 sati.

Vidimo se u Poreču!

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI