U čast domaće delicije – krafi, Kršan i ove godine već 18. put za redom točno Prvog svibnja od 12 sati priređuje manifestaciju koja slavi autohtono jelo ovog kraja.

 

Vrijedne domaćice priredit će ovo tradicionalno istarsko jelo u nekoliko verzija – slatke, slane, kuhane, pečene i flambirane krafi, a na vama je da dođete i kušate, mi sigurno hoćemo!
Sudjelovati možete i na radionici izrade ove delicije od 14 do 16 sati, a bit će tu i natjecanja u njihovom pripremanju. Osim krafi, bit će ponuđeno još mnogo ukusne domaće hrane i pića.
Zabavni dio počinje odmah po otvaranju manifestacije i to nastupom KUD-a Zlatela, KUD-a Ljiljani te harmonikaša Deana Jedretića koji će sigurno već tada dobro “zagrijati” posjetitelje. Bit će tu i uvijek mladi Anelidi te pićanske mažoretkinje koje djeluju kao članice Alliance Majorette Adriatica.

Za djecu od 4 do 12 godina starosti od 14 do 17 sati bit će organizirana besplatna radionica “Tvornica slatke zabave” te će biti ponuđeno oslikavanje lica, kutak za bojanje i baking escape room za stariju djecu koja će morati riješiti razne zagonetke i zadatke pod vodstvom Žutog kišobrana.

Zabava za sve uzraste ovog Prvog svibnja očekuje vas u Kršanu na Pristavu.
U ulozi voditelja bit će Neno Pavinčić.

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Općine Kršan i Općina Kršan.

Vidimo se u Kršanu!

MOGLO BI VAS ZANIMATI