Ovaj tjedan Rougemarin City u Petrinjskoj 2 je zamijenio novi ambiciozni projekt Marina Medaka , trgovina specijalizirana za kućno kuhanje – Rougemarin Doma, a mi smo pohitali provjeriti što se tamo nudi.

Da ne znate da ste ušli u gastronomsko carstvo koje će se s vremenom još nadograđivati i širiti ponudu, mislili biste da ste u nekom kvartovskom dućanu u kojem možete kupiti baš sve što vam je potrebno za fantastičan obrok.

rougemarindoma_vilicomkrozhrvatskuPonuda trgovine temelji se umacima, namazima, marinadama, temeljcima, konfekcioniranom mesu, kruhu, svježim namirnicama i svemu ostalom što je potrebno za lakše kuhanje kod kuće, a što se u profesionalnim kuhinjama naziva mise en place (polupripremljena sirovina spremna za termičku obradu). Tu su naravno i Artisan by Rougemarin čokolade (morate probati onu s pancetom!) te razne grickalice i slastice. Nisu u Rougemarinu zaboravili ni na selekciju domaćih vina, craft piva, rakija, ginova, a ovdje možete kupiti i prvu hrvatsku kolu – Monadu.

rougemarindoma_vilicomkrozhrvatskuKod razvoja koncepta, ali i samog loga Rougemarin Doma trgovine, Marin je crpio inspiraciju iz japanske kulture i ceremonije ispijanja čaja. Čitava filozofija „ichi-go ichi-e“ – „samo jedan put – samo ovaj put“ proteže se kroz sve aspekte trgovine i asortimana. Ponuda je sezonska i dok sad u Rougemarin Doma trgovini možete naći ukiseljenu cvjetaču s kurkumom, možda već sljedeći put ona neće biti u ponudi, ali će vas na policama čekati neka nova čuda.
Već smo spomenuli ambicioznost ovog projekta koji je impresivan već u svojoj razvojnoj fazi, a ne sumnjamo u njegov uspjeh dok se cijeli projekt sve više širi.

Da ovdje osluškuju potrebe kupca, dokazuje što ova radišna ekipa traži tu i pomoć kupaca. Naime, mole sve kupce da povratne informacije, prijedloge i sugestije javljaju putem društvenih mreža. Svi prijedlozi koje uvrste u svoju ponudu bit će nagrađeni poklon bonom za Rougemarin Doma.

Kod samog kreiranja asortimana zadali su si nekoliko postulata:

Mali s malima – Rougemarin Doma je potpuno nov i malen igrač na tržištu maloprodaje te žele pružiti priliku svim malim proizvođačima koji imaju kvalitete proizvode – od vinara, craft pivara (Međimurski Lepi Dečki, Primarius..), uljara do OPG-ovaca.
U ovom dijelu najavljuju i nekoliko suradnji kojima se izrazito veselimo. U prodaji će imati i sokove Marija Mihelja, macaronse Petre Jelenić, koktele Marina Nekića, pivo Mate Jankovića i kavu Nika Orošija. Ovdje se zaista stvara mjesto za sve gurmane koji će na jednom mjestu moći isprobati neke nove okuse.

Cut the middle man – žele direktno dogovarati uvjete s proizvođačima jer tako mogu osigurati najkvalitetniju sirovinu i/ili proizvod za svoje kupce po najpovoljnijoj mogućoj cijeni.

Organsko – sve se radi sa svježim lokalnim i sezonskim namirnicama, bez aditiva i kemije.

Made from scratch – sve se radi u njihovoj kuhinji – od odabira sirovine preko obrade i dodavanja začina/mirodija do pakiranja.

Bez šećera/bez glutena – rade i na razvoju proizvoda bez šećera i glutena.

ZERO WASTE – kod proizvodnje i kuhanja svaka se sirovina iskorištava u potpunosti. Nema otpada.

Proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje – žele kupcima ponuditi jedinstven doživljaj kupovine proizvoda koje ne mogu kupiti u velikim trgovačkim lancima, kao što su na primjer ukiseljena jaja u salamuri od cikle koja smo sretno ponijeli doma jer ih do sad nismo imali prilike probati!

Novo normalno – žele olakšati kupcima prilagodbu na “novo normalno” i postati mjesto na kojem mogu kupiti sve već gotovo i pripremljeno za male zabave i obiteljska okupljanja – od plata i mini burgera do deserata, te savršeno rashlađenog vina i piva. Kupci mogu u njihovoj trgovini odabrati i marinirane ili odležane odreske koje će im čak i ispeći na grillu i zapakirati za doma po istoj cijeni kao da su ih kupili sirove.

rougemarindoma_vilicomkrozhrvatsku
Rougemarin Doma osim trgovine od idućeg će tjedna imati i restoranski dio ponude. Uz rouge klasike kao što su wokovi, burger i pizza na jelovniku će se pronaći i rižota, salate i meso, ali i razna dnevno svježa jela pripremljena od namirnica iz Doma asortimana.
Jela će se moći pojesti unutar prostora gdje stoji masivni 100L (stol) koji zove na kušanje novih stvari ili na terasi ukoliko će vremenske prilike dopuštati. Sva jela možete, naravno, uzeti i za van (grab&go).

Ubrzano rade i na razvoju novog web shopa na kojem će uskoro biti dostupna čitava ponuda Rougemarin Doma trgovine, ali i restorana, te su u fazi organiziranja vlastite dostavne službe.

Za vrijeme proljetne karantene i potpunog zatvaranja svih restorana, timovi Rougemarina i Brigade su zajedničkim snagama, uglavnom putem virtualnih alata, stvorili ovaj jedinstveni koncept kao odgovor na surovu realnost koja nas okružuje i koja će na ovaj ili onaj način biti s nama još dugo vremena. Morali su početi razgovarati o budućnosti cijele branše i navike odlaska u restorane općenito. Potres koji je praktički zatvorio centar Zagreba dodatno ih je potaknuo da ubrzano razmišljaju o nekom novom modelu za cijelu scenu restoranskog doživljaja, a pogotovo za prostor bivšeg Rougemarina u Petrinjskoj.

rougemarindoma_vilicomkrozhrvatsku

Rougemarin Doma je prvi hibridni dućan s hranom i brzi restoran i to pod jednim krovom. Zajednički nazivnik ovog prodajnog koncepta je kvaliteta namirnica u različitim fazama obrade i pripreme obroka. Od potpuno sirovih namirnica poput voća i povrća, preko pripremljenih sirovih namirnica poput mariniranih i začinjenih odrezaka, ukiseljenog povrća, svježe pripremljenog maslaca, i to na sto godina starom Miele uređaju, pa do ograničene količine dnevno spravljenih obroka. Rougemarin Doma je stoga prvenstveno trgovina koja prodaje doživljaj hrane, drugačiji od onog na što smo dosad navikli, ali spreman na novo normalna vremena koja su ispred nas.

rougemarindoma_vilicomkrozhrvatsku

Uz minimalne građevinske zahvate, dosadašnji restoran je pretvoren u klasičnu, pomalo zaboravljenu, kvartovsku trgovinu. Na jednostavnim drvenim policama izlažu se domaći proizvodi bez klasičnih etiketa, odmah do njih je zelena tržnica s voćem i povrćem, a u dnu trgovine su frižideri sa svježim mesnim i mliječnim proizvodima, desertima, polugotovim jelima, vinom i pivom. Prostor koji spaja ova dva osnovna elementa trgovine je zona izrade samih proizvoda, poput antiknog, ali potpuno funkcionalnog stroja za izradu maslaca, svježih napitaka, sendviča i slično. Unutar prodajnog prostora smještena je i zona za brzu konzumaciju dnevno spravljenih jela u otvorenoj kuhinji uz koje se kupci mogu poslužiti pićima iz obližnjih frižidera.

Doživljaj kupovine ovdje postaje doživljaj otkrivanja novih okusa, načina pripreme hrane, iskustava i inspiracije koju se može ponijeti kući, uz neke od ponuđenih proizvoda, te u sigurnosti svog doma spraviti vrhunsku gurmansku večeru. U vremenima kada je odlazak u restorane postao iznimka, ne želimo izgubiti taj osjećaj koji serviranje dostavljene mlake hrane u plastičnim posudama teško može dočarati. Inovativnim prodajnim konceptom Rougemarin Doma otvara se platforma za nova znanja, vještine, iskustva, kupovinu proizvoda kojima uz mali angažman i osnovne kulinarske vještine i kod sebe doma možemo stvoriti restoranski ambijent.

rougemarindoma_vilicomkrozhrvatskuOduševljava nas činjenica da smo došli u sam prostor i poželjeli zaista isprobati sve. Privuku te teglice ukiseljenog povrća, a pošto nema upadljive etikete, odmah možeš vidjeti i koji začini su unutra. Korak dalje, svježe povrće koje zove na konzumaciju, i već planiraš današnji ručak i onda dođeš do mesa koje samo treba doći na vatru i ručak je gotov. Totalni su hit mini burgeri već upakirani s istim mini pecivima, a tu su i svi umaci potrebni za mini burger party u krugu najbližih.
Već smo za vrijeme karantene isprobali njihov bolognese umak koji je zaista bogat mesom, a uz njega možete kupiti i svježu tjesteninu. Mi smo isti dan isprobali već polugotovo tijesto za pizzu na koje smo dodali Rougemarinovu šalšu, sir, kobasice koje smo imali doma i šampinjone u teglici koje možete jesti svježe ili, kako smo potvrdili i drugi dan, njima obogatiti neki umak.

rougemarindoma_vilicomkrozhrvatsku

Odlično nam je sjela i juha od rajčice koju je potrebno samo podgrijati, a svako jutro je dobro početi nekim od namaza koji također možete pribaviti ovdje. Mi smo ponijeli doma pileću paštetu s curryjem i onu od tune i bome se lijepo najeli za početak napornog dana pred nama.
A na samoj smo blagajni otkrili i njihove grickalice pa smo već putem kući grickali kikiriki s kojekakvim začinima dok smo se doma odmah počastili čokoladom s pancetom i cherry rajčicama.

Spremili smo sve staklenke u kojima je bila naša hrana jer je Marin najavio i da žele potaknuti kupce da staklenke vraćaju, a dobit će mogućnost zamjene za neki od artikala ponuđenih u prodaji. Sve se ovdje vrti oko održivosti i ništa se ne baca, čak su i stare poklopce na staklenkama odlučili zadržati dok se ne potroše iako su u planu jednostavni crni poklopci, no odučili su da nema smisla razbacivati se s materijalom dok se ne potroši.
Svatko će u ovom prostoru naći nešto za sebe, a veselimo se vidjeti što će nam još glavni kreativac, Marin Medak, pripremiti u narednim mjesecima.

Cijeloj ekipi želimo puno sreće, uistinu nas veseli vidjeti ovakvo mjesto u gradu u koje je lako zalutati, a teško iz njega izaći. Bar to ne možete praznih ruku!

MOGLO BI VAS ZANIMATI