U Cankarevoj 5 prošlog je vikenda svoja vrata otvorio dućan Fine stvari, mjesto koje nastanjuju ponajbolji viskiji, rumovi, džinovi i druga probrana pića s potpisima najpoznatijih svjetskih brendova. Zagreb je tako postao bogatiji za šarmantno mjesto kupovine vrhunskih pića, druženja i razmjene znanja za sve vrsne poznavatelje svijeta destilata, ali i one koji ga tek otkrivaju.

U Finim stvarima možete pronaći pomno odabrane proizvode destilerija s dugogodišnjom tradicijom, onih mladih koje su već našle svoja mjesta na ljestvicama ponajboljih, svjetski poznate etikete, ali i one za koje možda nikada niste čuli, a svakako biste trebali. Ono što im je svima zajedničko je vrhunska kvaliteta sastojaka i načina proizvodnje.

 

Uz najfinija pića Fine stvari u svoju su ponudu uvrstile i zanimljive edukativne sadržaje. Tako već ove jeseni kreću s mjesečnim radionicama koje su zamišljene kao neformalna druženja uz razgovore o uzbudljivoj povijesti određenih pića, poput ruma, džina i mezcala, njihovim tipologijama i načinima proizvodnje.

Prva u nizu je radionica džina kroz koju će vas provesti Filip Presečki iz Luftbremzer Destilerije, zakazana za 20. listopada. Uslijedit će Škotski viski priča… pod vodstvom Tomislava Ruszkowskog 3. studenog te Highland Park — najsjevernija škotska destilerija koju će voditi Dario Grabarić 17. studenog.

Radionica Old Pilot’s destilerije s predavačem Filipom Pletešem na rasporedu je 1. prosinca, dok je 15. prosinac rezerviran za viski radionicu Tri destilerije Dominika Bečvardija. Ulaznice za radionice dostupne su na webshopu Finih stvari (finestvari.hr).

Osim bogate edukativne jeseni, 12. studenog u Finim stvarima održat će se prvo javno predstavljanje nove etikete Jack Danielsa u Hrvatskoj — Jack Daniels 1938 Bonded, pića koje je dosad imala priliku degustirati samo struka.

Fine stvari su selektor i distributer najfinijih alkoholnih destilata za Hrvatsku koji potiče odgovorno konzumiranje alkoholnih pića. Inače organizator kultnog Whisky Leaks događanja, u novom prostoru nudi vrhunske brendove kao što je tajvanski Kavalan, proglašavan najboljim viskijem na svijetu, škotski Kilchoman ili Benriach, kao i američki Westward. Za ljubitelje džina iz ponude izdvajaju se Aviation American Gin poznatog glumca Ryana Reynoldsa, francuski Le Gin i hrvatski Luftbremzer iz male kuće ukusnog džina s beskompromisnim etosom.

MOGLO BI VAS ZANIMATI