Iako smo ovaj vikend u Garešnici, mislima smo i u Žminju! Naime, tamo se ove godine vraća craft beer festival pa ako ste u Istri, svakako svratite. Ponuda je odlična!

Nakon dvije godine pauze u Žminj se vraća Žminj craft beer festival. Festival se održava 2. i 3.9. s početkom u 17:00 sati, a ljubiteljima dobre craft pive predstavit će se 10 pivara. Iz Istre nam dolaze njih četiri: Bruman craft brewery iz Buzeta, SUXO iz Pule, iz Svetvinčenta Kampanjola, a iz Savudrije stiže Vergal brewery. Ostalih šest pivara dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske: King’s brew iz Rijeke, Saperlot iz Varaždina, iz Zaboka stiže Devetka craft, Popster pivovara iz Slavonskog Broda, iz Zagreba stiže Houblon, a iz Šibenika Pivovara 022.


Kroz program vodit će vas Borna Šmer koji će vas vrijedno nagraditi. Svaki dan organizirat će se dva kviza kako bi se bolje upoznali sa svijetom craft piva. U sklopu festivala osim štandova s točenim pivom bit će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama i ponijeti ga kući. Također u ponudi na šanku, uz ostalo piće, umjesto standardne cole posluživat će se prva hrvatska craft cola ”Monada” iz Rijeke.


Na festivalu nećete ostati gladni jer tu je odličan tim iz Rijeke Fumo Santo food truck s burgerima, pomesom, vege tortiljama, hot dog-om s kobasicom i kotlovinom, OPG Žminjski gušti s tradicionalnim suhomesnatim proizvodima i slatki kutak.
Svaka festivalska večer završit će s koncertom. U petak 2.9. nastupa riječki bend Belfast food, a u subotu 3.9. nastupa TTRT, bend iz Pazina. Oba dana uz njih za dobru glazbu tijekom festivalskih večeri i uživanja u pivu zadužen je DJ Neno iz Žminja.


Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.

Dolazite?

MOGLO BI VAS ZANIMATI