Pizzerija Franko’s drugu je godinu zaredom prema izboru portala “50 top pizza” u Top 50 europskih pizzerija!

Prošle je godine ova izvrsna pizzerija završila na 47. mjestu, a pobjedničkom se lentom okitila pariška Peppe Pizzeria. Od predstavnika regije, ljubljanska pizzerija Verace je bila 35. a beogradska, fenomenalnog imena Majstor i Margarita – 43.

Proglašenje i dodjelu inače organizira portal 50 top pizza, a ove smo godine pozvani na live prijenos proglašenja pa smo uz sjajnu pizzu i vrhunska njemačka Maisel & Friends piva (i Houblon iz Trnovčice) proslavili i 45. mjesto u samom Franko’su.

U krcatom lokalu smo doživjeli da je Franko’s napredovao za dva mjesta od 2021. i sad je 45. pizzerija Europe, ispred njega su Makedonci, dvije predstavnice Srbije i slovenski Verace na 31. mjestu kao najbolji u regiji. Eto razloga za putovanja!

Peppe Cutraro je pizzaiolo godine, treće je mjesto osvojila londonska pizzerija 50 Kalò na čelu s Cirom Salvom, drugo mjesto je pripalo madridskoj pizzeriji Fratelli Figurato s pizzaiolima Riccardom i Vittoriom Figurato, a prvak za 2022. godinu je pizzerija Peppe iz Pariza sa svojim pizzaiolom Giuseppeom Cutrarom!

Čestitke svima!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

KOMENTIRAJ