Uvijek se veselimo dobrim vijestima pogotovo kad su za njih zaslužni još divniji ljudi. Jedna od takvih je i Lenka Šajina koja nas je upoznala s malim mjestom u srcu Istre, a mi možemo ponosno reći da smo se uz nju i zaljubili u njen Žminj!

Godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu Simply the best po treći put je stigla u Žminj: ovaj put nagrađena je kolekcija stickera (popularnih „naljepnica”) kojima se na jednoj od najpopularnijih komunikacijskih mreža, Viberu, kroz kratke uzrečice i sličice promoviraju tradicionalne vrijednosti Žminja te njegova baština i turistička ponuda.

Nagradom Simply the best, koju zajedno dodjeljuju krovna Udruga hrvatskih putničkih agencija UHPA i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia, žminjski Viber stickeri nagrađeni su u kategoriji „Novi projekti u turizmu”, a na svečanoj dodjeli u Selcu nagradu je iz ruku predsjednika UHPA-e Tomislava Faina primio načelnik općine Žminj Željko Plavčić. Nagrade se odnose na postignuća i projekte u turizmu iz 2020. godine, a žminjski su Viber stickeri nastali uoči lanjskih božićno-novogodišnjih blagdana, kako bi se u vrijeme u vrijeme otežanih komunikacija među ljudima u pandemijskim uvjetima njihova on-line komunikacija oplemenila veseljem, pozitivnim porukama i toplim emocijama.

„Ukoliko želite nekoga pozvati na kavu, iskazati ljubav, čestitati Božić ili Novu godinu napravite to s Viber žminjskim naljepnicama”, poručila je tada Turistička zajednica općine Žminj.

Svoje Viber stickere možete preuzeti na LINKU!

Naljepnice je dizajnirala Tina Erman Popović iz žminjskog Lastik studija, a na dvadeset žminjskih stickera koliko ih je dostupno preko Vibera simpatično se i duhovito prezentiraju elementi i žminjske baštine i žminjske svakodnevice, kao što su tradicijska nošnja i roženice, Žminjsko kafe, pršut, sir i kobasice, makaruni, crkva Sv. Mihovila, Kula, harmonike, biciklizam i drugo. Posebna draž ovih žminjskih stickera je u kratkim tekstualnim porukama na žminjskome govoru, inače zaštićenom kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, pa se tako njima poručuje: „Gremo za Žminj”, „Si za plies?”, „Ćemo zasos?”, „Nu, pasaj”, „Ti si moja ruožica”, „Danas pašta”, i niz drugih istovremeno svakodnevnih i svevremenskih poruka.

Priznanje za stickere nije jedina ovogodišnja nagrada Simply the best povezana sa Žminjem: u kategoriji „Suradnja s lokalnom zajednicom na unapređenju turističke ponude” nagrađena je i agencija Private tours iz Zagreba za organizaciju tečaja za interpretatore baštine koji je održan upravo u Žminju 2020. godine.

“Ponosni i sretni smo što su naši projekti prepoznati i cijenjeni od stručnjaka u turizmu, a to nam daje poticaj da se nastavimo truditi kako bi zadovoljili zahtjevima i potrebama suvremenog tržišta”, istaknula je Lenka Šajina, direktorica TZ Općine Žminj te zahvalila cjelokupnom timu koji su pridonijeli ovom projektu.

Do sada je Žminj dobio nagrade Simply the best za 2017. godinu u kategoriji „Inovativni projekti u turizmu” za seriju manifestacija inspiriranih lokalnim običajima (Istarski festival pašte, Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće, Bartulja i druge); te za 2018. godinu u kategoriji „Očuvanje tradicijskih lokalnih običaja” za manifestaciju „Armonike Zad kaštela”.
Treća žminjska nagrada Simply the best potvrda je da se u ovoj općini i u djelatnostima njezine Turističke zajednice turistički razvoj promišlja vrlo kreativno, ali uvijek s čvrstim osloncem na lokalnu baštinu i kroz neprocjenjivu suradnju s lokalnom zajednicom.

Čestitamo Lenki i Žminju te se veselimo pratiti što će još za svoje sugrađane, ali i posjetitelje, ponuditi!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

 1. Odgovori

  Best Dating Site 2022

  6. prosinca 2021.

  ❤️ Adrienne want to meet you! Click Here: https://clck.ru/ZBXkg ❤️

 2. Odgovori

  �������� 2 ����� 20 �����

  7. prosinca 2021.

  קמגרה למכירה במודיעין פעמים רבות אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות משהו, אבל “רק הפעם” פשוט נמנעים מלעשות את זה, פשוט כי זה דורש יותר מדי מאמץ. אותו הדבר ������� ������� ��� �������

 3. Odgovori

  Best Dating App 2022

  8. prosinca 2021.

  ❤️ Jessie want to meet you! Click Here: https://clck.ru/ZCwW5 ❤️

 4. Odgovori

  נערות ליווי חזה ענק

  12. prosinca 2021.

  קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. מכוני ליווי

 5. Odgovori

  send tokens from metamask

  13. prosinca 2021.

  קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, metamask token factory example

 6. Odgovori

  Best Dating Site

  14. prosinca 2021.

  ❤️ Megan want to meet you! Click Here: http://inx.lv/p0Df ❤️

 7. Odgovori

  Best Dating App

  16. prosinca 2021.

  ❤️ Ashley want to meet you! Click Here: http://bit.do/fSTHz ❤️

 8. Odgovori

  Best Dating App 2022

  16. prosinca 2021.

  ❤️ Marilyn is interested in your profile! Click Here: http://bit.do/fSTHz ❤️

 9. Odgovori

  נערות ליווי באשדוד

  18. prosinca 2021.

  קמגרה הוא אחד מתחליפי הויאגרה הנפוצים והאיכותיים ביותר, אשר נמכר בעשרות מיליוני יחידות בכל רחבי העולם. מדובר בתכשיר המטפל בבעיות השגת זקפה אשר מקורן בגורמים שונים, וזאת על ידי הרחבת כלי הדם ובעיקר באזורים הקשורים ליחסי המין. ההרחבה מאפשרת זרימת דם משופרת לאיבר המין, ומכאן להשגת זקפה מלאה וממושכת יותר. נערות ליווי בצפון

 10. Odgovori

  Best Dating Site 2022

  19. prosinca 2021.

  כחלק מהשירות, אנו מעניקים משלוחים בכל הארץ עד לבית הלקוח ושומרים עבורך על דיסקרטיות מלאה. Jessica want to meet you! Click Here:

KOMENTIRAJ