Još jedan komadić ljeta je ispred nas, a zove na uživanje i večeri provedene uz čašu pića uz more ili na balkonu. Izabrali smo tri ružičasta pića kao stvorena za držanje u ruci dok prepričavamo zgode s ljetovanja.

1. 16°E Tayberry & Rose Gin – Craft destilerija Zagreb

Šesnaestica nas je iznenadila svojim ginom koji iza predivne boje skriva kompleksne okuse. Ružičasta boca ispunjena mirisom divljeg polja malina i kupina, još malo citrusa i onda, negdje iz prikrajka dolazi- ruža. Ovo je gin po našoj mjeri, a predlažemo da ga pijuckate uz neki dobar tonik. Nećete pogriješiti niti ako mu osim tonika pridružite samo koju kocku leda, ovaj gin jednostavno klizi dok ga njuškate i u njemu tražite skrivene mirise.

gin_tayberry_vilicomkrozhrvatsku
2. Rose – Vinarija Bačić

Ovaj nas je rose osvojio svojim raskošnim mirisom, a osvježio aromama voća skrivenim u boci s jednom od najmaštovitijih etiketa koje smo do sad pronašli. Nećete osjetiti niti alkohol niti kiseline već samo krasni miris malinovca. Uz lagani desert za večeru, nema boljeg para za prepričavanje doživljaja s ljetovanja od čaše korčulanskog vina koje će vas vratiti na obalu čak i u svom ružičastom obliku.

bačić:rose_vilicomkrozhrvatsku

3. Vino od jagode – Vinarija Trdenić

Trdenići ovo desertno vino od jagode s prirodnom aromom razvijaju u suradnji s lokalnim uzgajivačem jagoda, a garantirano će najbolje olakšati povratak u stvarnost nakon ljetovanja. Lagano, osvježavajuće, a punog okusa i neponovljivog mirisa one prave jagode, čaša ovog atipičnog vina obećava večer ispunjenu dobrim vibracijama.

 

trdenić_vinoodjagode_vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI