Ovih dana je pitanje od životnog značaja gdje se sakriti od vrućina, a mi smo našli upravo takvu terasu savršenu za obiteljski ručak vikendom!


Zagrebačke Kruge su miks nebodera i nagruvanih kućica bez previše zelenila, s fenomenalnim sportskim centrom i od pred godinu dana – restoranom Piccolom. Restoran koji je krenuo skromno, no ideje su samo dolazile, a vlasnici su sve više pažnje pridavali detaljima. Tako je unutarnja terasa zaista savršeno mjesto za obitelji jer osim lijepo uređenog mjesta za uživanje, takvo isto dobiju i njihovi klinci – bogat kutak za igru vaših mališana će zabaviti one najmlađe, ali i one malo starije.


Vrlo je bitno napomenuti da restoran ima svoj vlastiti parking, a na ugodnoj prednjoj terasi bod fenomenalnom brajdom možete i navijati za svoje favorite tijekom nogometnog prvenstva. Uz hladan gemišt, naravno!
Samo ime vuče na Italiju pa smo očekivali i takvu ponudu, no onda nam je vlasnica objasnila što stoji iza imena, ali i filozofije cijelog restorana.


„Pružila nam se prilika da otkupimo pizzeriju s tradicijom starom dvanaest godina, u kojoj su pizze bile dotjerane do samog savršenstva pa smo suprug i ja tražeći mjesto za aparaturu naletjeli upravo na ovaj lokal. Kako to već obično biva, nakon što smo uspješno krenuli s dostavom apetiti su nam malo porasli, zamislili smo dvorište u kojem bi svatko želio doći odmoriti i pojesti nešto ozbiljno, i uz puno truda sad imamo ovo. I dalje nam puno ljudi hvali pizze, ali u budućnosti ipak želimo staviti naglasak na ozbiljnija jela. Ime Piccolo od pizzerije smo – zadržali, jednostavno nam se sviđa.“ govori nam vlasnica Ida Mučnjak i ponosno predstavlja čovjeka koji potpisuje kartu, chefa Matiju Munđara.

Riba je chefa Matiju upoznao još davno kad je radio u Red Apple Pubu, a posao ga je preko TV-a, Lida i hotela Santini u Sv. Nedjelji doveo i do Piccola. Na meniju su i pizze (čak i deep dish, ako ste još uvijek klinac koji želi pojesti najdeblju pizzu na svijetu) i burgeri i bečki, pretežno za mlađu populaciju koja uživa na ljuljačkama, ali Ida i Matija streme mnogo više. Tjedna lista jela doduše nudi tri klasična i jedan vegetarijanski gablec, ali ono što guraju i što svakako zaslužuje pažnju su jela s karte.

Nema ih puno, ali iza svakog stoji par sati pripreme. Prva dva velika plusa chefu Munđaru smo ipak upisali zbog fantastično osvježavajuće i bogate toskanske juhe bez primisli konzerve i umjetnih dodataka te još boljem junećem carpacciu kojeg je Mario posvetio Harry’s Baru.
Konačno da netko ne presuši carpaccio i da se prvenstveno osjeti meso, izvrsno popraćeno na taman začinjenoj podlozi. Vrhunski i jedno nam od omiljenih jela po ovim vrućinama!

Nismo probali ljetni hit, toplo hladne salate, kao ni rižota, ali janjeća toćada s odličnim pljukancima i graškom je obećavala na sam naziv. Riba je ocijenio da mu je ipak malo previše dima u nosu dok meni nije uopće smetao, ali ćemo okus ozbiljno dugo kuhanog temeljca od pečenih janjećih kostiju i korjenastog povrća itekako upamtiti.


Bogato, moćno, zasitno. Ja sam naručila sporo pečeni svinjski vrat, i opet s bogatim gustim umakom, a meso se raspadalo u ustima. Uspjeli smo gricnuti i janjeću koljenicu, koja je bila pun pogodak!

Pivska ponuda je za sad klasično industrijska, ali uskoro će ubaciti i jedan craft! Rakijice smo zbog 35 stupnjeva u metropoli – uspješno izbjegli, no zato gemišti od rizlinga vinarije Ćuk pored Krašića klize sami od sebe na ovim temperaturama.


Za kraj, deserti, tri vrste svakoga dana, koje opet potpisuje Matija! Izvrstan sočan tiramisu za svaku preporuku, bome i voćni kolač od malina, a najviše me zapravo iznenadio bogat čokoladni kolač s kriškama naranče – kao neka skupa verzija jaffe.

Matija odlično drži sve konce u rukama, a ako imate kuhara viška, slobodno im se javite jer je stvarno svaka stavke ovdje profesionalno odrađena. A možda i vi želite raditi ovdje?

Porcije u ovom restoranu su obilne, umaci ozbiljni, meso dolazi najviše od dobrih starih Kanurića, a definitivno imamo idealnu terasu za proslavu maturalnih, krstitki, rastava i svega do 35-40 ljudi. I naravno, za obitelji s puno dječurlije koja će se moći sjajno zabavljati. Nema ćevapa ni ražnjića, u budućnosti se žele još više podići na ozbiljnija jela, i prema svemu što smo vidjeli – ovaj lokal čeka lijepa budućnost.

Bar&Restaurant Piccolo
Kruge 19A
Mail: piccolo.kruge@gmail.com
FB https://www.facebook.com/restaurant.piccolo.zagreb
tel. 098/926-2257

MOGLO BI VAS ZANIMATI