S prvim danom prosinca već prikupljamo poklone za blagdane pred nama, a može li veselije od svog piva?

Ribafish je svoj poklon dobio nešto ranije, kako bi bio spreman taman za božićne i novogodišnje blagdane pa da u 2022. uđemo s čašom njegove black IPA-e koju je s dečkima iz Varionice skuhao po svom guštu.


Da vam ipak ispričam nešto više i o samom poklonu. Rođendanski poklon nije izazvao neko veliko oduševljenje ove godine, a godišnjica je već bila na vratima. Nije da inače držimo do ovakvih stvari, ali sam htjela nešto veliko i nešto što će čak i Ribafisha iznenaditi.
Naravno, moralo je imati veze s pivom, a znam da naš pivski znalac žudi za svojim osobnim touchem. Da si ga sam skuha onako kako voli. Pošto zna dovoljno, prvo mi je palo na pamet da mu poklonim opremu za kuhanje piva. Par skrolova po web shopovima mi je pokazalo da je to ipak malo skuplji sport ako želim nešto poluprofesionalno. Samo oprema, plus slad, plus hmelj pa nigdje kraja i došli smo do cifre koja je ipak vrijedna neke platinaste obljetnice. Ne sad i ne baš za eksperiment za doma koji će možda biti uspješan ili neće.


Jako volim sve pivare koje sam uz Ribu upoznala, a Davora Simičića iz Varionice baš obožavam. To vam je čovjek kojeg bi mogli slušati danima; pun znanja, entuzijazma i ljubavi prema onom što radi. Kad njega slušate, dobijete dojam da svatko može imati svoju pivovaru jer on sve odrađuje s takvom lakoćom. Naravno da sam se prvo njemu obratila kad mi je na pamet pala ideja da Riba svoje pivo može skuhati s profesionalcima.


Zašto ne bi postojali paketi baš za ovakve prigode? Imaš doma velikog pivoljupca koji skuplja nova piva kao neki Pokemone? Evo savršenog poklona. Voliš pivo koliko i sebe? Pa pokloniš ovo sam sebi. Divno.
Davor je ideju objeručke prihvatio i bilo je samo pitanje dana da Riba dobije svoj voucher. Degustacija piva u Varionici, mala škola pivarstva, ali i izrada svog vlastitog piva koje ti, kad odradi svoje, dođe na vrata!


Neću reći da smo se mi na tu svetu godišnjicu posvađali oko šanka u kuhinji i da uopće nisam vidjela reakciju na ovaj voucher koji ga je dočekao na stolu, ali je Riba brzo dogovorio dan i mjesto i već se, uz pomoć master brewera Matije Mrazeka, njegova black IPA kuhala na papiru.
Višesatni je ovo proces pa je naš dan u Varionici počeo već od 8 ujutro, a nismo zaboravili ponijeti ni doručak – friško pečeni burek koji smo još krmeljavi smazali i napravili masnu podlogu za degustaciju.


Povukli smo se u pogon i tamo je krenulo. Matija nam je detaljno opisivao svaki proces, Riba je zainteresirano slušao, a ja sam, ako ćete iskreno, samo čekala kad će doći nova čaša za kušanje. A bilo ih je.
Iznenadila nas je velika količina slada koja ide u 30 litara piva, a bome se i Riba namučio miješajući tu gustu masu koja će uskoro postati pivo. Mislila sam da kuha griz… Sipanje, miješanje, vaganje, čekanje, odvajanje, dodavanje i tako nekoliko puta, uz isprobavanje piva i bome dobru edukaciju o cijelom procesu jer, iako osnove znamo, uvijek je tu neki detalj koji te iznenadi.


Težak posao nam je skratio i Matko Šutalo koji se ponudio da skuha sarmu pa su se u isto vrijeme krčkali i sarma i pivo, a mi smo mogli samo uživati u mirisima. Ok, miris kuhanja piva nije svima ugodan. Meni je predivan, baš osjetim neku toplinu, slatkasti miris se širi prostorijom i sad mi sve privlačnija ideja da ovakav jedan mali kit za kuhanje piva imamo i doma.
Riba je u cijelom procesu našao vremena i da smisli ime za svoje pivo pa se zbog boje i jačine odlučio na „Tusta i tma“, a jedino što je preostalo još je osmisliti etiketu za Ribafishevo prvo pivo i organizirati tulum isprobavanja, naravno.


Imali smo u cijelom procesu i pomoć studenata pivarstva, ali i onih završenih koji su pratili što se događa i spremno dali ruku kad Riba više nije mogao miješati ili ulijevati vodu. Mi smo se bacili na još degustacije uz tanjur izvrsne pikantne sarme da se uvjerimo da je ta black IPA bila pravi izbor.
Meni najdraže pivo iz ove pivovare je HabaNeon – neon stout koji je nastao u suradnji Varionice i brenda Volim ljuto pa uz gusti gutljaj meni omiljenog stila piva, dobijete i onaj moment nježnog peckanja u grlu, ali i okusa same ljute papričice. Fenomenalno za popiti, ali i za skuhati nešto s ovim pivom. Jedva čekam da skuham nešto i s Ribinom black IPA-om.

Uskoro će biti vrijeme i za to jer odbrojavamo dane do prvih boca, taman pred Božić, a vi ako želite za ove blagdane pokloniti nešto posebno, evo vam ideje, mi smo se izvrsno zabavili, a sigurni smo da će i finalan rezultat biti odličan. Javimo vam i to!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Best Dating App

    6. prosinca 2021.

    ❤️ Brenda want to meet you! Click Here: https://clck.ru/ZBXkg ❤️

  2. Best Dating App

    8. prosinca 2021.

    ❤️ Sally want to meet you! Click Here: https://clck.ru/ZCwW5 ❤️

  3. נערות ליווי חזה ענק

    12. prosinca 2021.

    קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. מכוני ליווי

  4. send tokens from metamask

    13. prosinca 2021.

    קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, metamask token factory example

  5. Best Dating Site

    14. prosinca 2021.

    ❤️ Miranda want to meet you! Click Here: http://inx.lv/p0Df ❤️

  6. Best Dating Site

    16. prosinca 2021.

    ❤️ Lorraine is interested in your profile! Click Here: http://bit.do/fSTHz ❤️

  7. Best Dating Site 2022

    16. prosinca 2021.

    ❤️ Priscilla liked you! Click Here: http://bit.do/fSTHz ❤️

  8. Best Dating Site 2022

    19. prosinca 2021.

    כחלק מהשירות, אנו מעניקים משלוחים בכל הארץ עד לבית הלקוח ושומרים עבורך על דיסקרטיות מלאה.

  9. fintechweb

    2. ožujka 2022.

    Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures
    on this blog loading? I’m trying to determine if its a
    problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly
    appreciated.

Comments are closed.