Pripremili smo popis slastica iz zagrebačkih slastičarnica u kojima bez straha možete uživati kod kuće

Da bi ovi, nadamo se, posljednji dani provedeni u izolaciji bili što lakše podnošljivi, izdvojili smo nekoliko provjereno dobrih slastica za koje će se ovih dana, umjesto vas, pobrinuti zagrebačke slastičarnice. Ove smo deserte davnih dana uvrstili u favorite pa nas je vijest da ih još uvijek možemo naručiti, a zatim i sasvim sigurno preuzeti na svom kućnom pragu, i više nego razveselila.

Jedna od nama omiljenih slastičarnica u gradu, Meet Mia, svoje slastice dostavlja već dulje vrijeme pa smo, osim opuštanja na maloj, ali slatkoj terasi u zagrebačkoj Vlaškoj, njihove slatke kreacije i prije naručivali na kućnu adresu. Isprobali smo tako čitav niz poslastica, a posebno su nas oduševili eclairsi. Trenutno u ponudi slastičarnice Meet Mia možete pronaći onaj koji spaja kremu od badema, karamel i slane bademe, a nadamo se kako će se na njihovom popisu slastica za dostavu uskoro pojaviti i divan eclair sa sezonskim jagodama i bosiljkom. Zaželite li se pak nešto drugačijih slastica, svakako preporučujemo lemon tart i pitu od jabuke, kolač The ultimate hazelnut i pak Coco temptation. Osim toga, Meet Mia povremeno nudi i slatki paket u kojem ćete pronaći četiri mini kolača po izboru iz kuhinje, a tu i slani specijaliteti idealni za doručak, brunch ili opuštenu večeru.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MeetMia, brunch & cake bar (@meetmiacakes) on


Ljubitelje krušnih delicija posebno bi mogla razveseliti vijest da omiljene slane i slatke zalogaje mogu naručiti i iz prve zagrebačke artisan pekarnice Korica. Tako u Korici, osim kruha i croissanta, možete pronaći i nekoliko vrsti slatkog kruha, pitu pa čak i pincu. Mi svakako preporučujemo njihov sočan i okusima bogat kruh od maka i limuna te odličan croissant s bademima i lisnato s čokoladom. Ako još niste, ovih dana počastiti se možete i popularnim cruffinom od vanilije, a razmišljate li o pripremi domaćeg kruha, Korica od nedavno svojim kupcima dijeli i svoj kvasac.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ????® (@korica.hr) on

Le Kolač je nedavno ponovno uveo dostavu, a prošili su i ponudu. Tako osim sjajnih kolača kao što su Yuzu, Lješnjak, Jabuka, Bajadera i Griotte, naručiti možete i kombinacije od šest do čak 18 komada slastica, a osim već klasične ponude, tu su i keksi te torte. Za oko su nam posebno zapeli keksići u kojima pastry chef Robert Hromalić i njegov tim kombiniraju vaniliju i lješnjak, dok od skromnog izbora torti pažnju svakako privlači tart sa sezonskim voćem. 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Le kolač (@le_kolac) on


Na kraju, na popis dodajemo i slastičarnicu The Cookie Factory u kojoj smo svojevremeno uživali u odličnim keksićima. Naši favoriti svakako su integralni choco chunk i keksi s maslacem od kikirikija, a dobar izbor bit će i njihova Mississippi Mud Pie. Brownie u kombinaciji sa sladoledom ipak bismo ostavili za neka sretnija vremena i uživanje na terasi nekog od njihovih lokala.

MOGLO BI VAS ZANIMATI