Curry Bowl se smjestio u živahnu Tkalčićevu ulicu i od tamo, dvojica braće koja su se zaljubila u Zagreb, daju priliku Zagrepčanima da se zaljube u Šri Lanku, bar preko tanjura ili, točnije, zdjele.

Aromatična i zanimljiva jela trenutno su dostupna tek putem dostave, a nama su narudžbu za troje (a bilo je unutra hrane bar za četvero) donijela braća, s maskama i rukavicama, sve po trenutnim propisima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sri Lankan Curry Bowl (@curry.bowl) on

Za predjelo smo dobili miješanu platu na kojoj su se nalazila tri jela.

“Fish cutlets”, okruglice od tune i krumpira pržene u kokosovom brašnu sam čak i ja pojela, a nisam baš sklona tuni, no u kombinaciji s domaćom curry majonezom, znala sam da ovo neće biti obična dostava. Osim okruglica, u plati je bila i pržena piletina te prženi kolačići od leće, za svakoga ponešto, a osobno bih se, uz fantastične umake, mogla najesti već samog predjela.

Moram priznati da malo znam o Šri Lanci, a još manje o tradicionalnim jelima pošto se poprilično plašim začinjene hrane, no “Kotthu” s piletinom me oduševio. Tradicionalno street food jelo s mješavinom začina, tortilje roti i jaja je ostavljalo dojam kao da jedeš mlince s piletinom, hrpom povrća koje nije prekuhano i ubijeno, predivno začinjeno i nikako preljuto. Moram priznati da bih ovo mogla jesti i češće, a kad ova nesretna situacija prođe, Curry Bowl će mi sigurno biti jedna od prvih destinacija.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sri Lankan Curry Bowl (@curry.bowl) on

Stiglo je još jedno jelo i to “Black Pork Curry”, svinjetina marinirana u prženom curryju te kuhana na laganoj vatri više od tri sata. Bogati tamni umak sa sočnim komadima svinjetine, poslužuje se s aromatičnom basmati rižom i chutneyem od ananasa koji je toliko dobar da bih ga, priznajem, stavila i na pizzu. Predivno.

Ali, pobjednik dana je bio neočekivan. Omiljeno jelo vlasnika restorana, a mogu reći i da se i mi potpisujemo ovdje, je zapravo fusion jelo, kinesko koje je postalo šrilankansko u ovom obiteljskom restoranu. Lignje (da, dobro ste pročitali) na vrućem maslacu su hrskave lignje poslužene s basmati rižom i ukiseljenim povrćem. Pobjednik ovog obilatog obroka od kojeg, moram priznati, nismo puno očekivali, a oduševio nas je. Ponovit ćemo svakako.

Uz sve to smo popili i šrilankansko pivo, Lion koje je savršeno popratilo ova jela prilagođena osjetljivim zagrebačkim nepcima pa nisu bila preljuta, iako bi, da smo na Šri Lanci, omjeri bili malo drugačiji. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu u nastavku.

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. www.xmc.pl

    26. svibnja 2022.

    I sincerely took delight in reading your web site, you explained some excellent points. I want to bookmark your post. I saved you to delicious and yahoo bookmarks. I will attempt to revisit to your webpage and examine more posts. http://www.piano.m106.com

Comments are closed.