U potrazi za najboljom marendom u Zagrebu i ostatku svijeta, put me naveo i do Arije, mjesta koje nije vidljivo golim okom i nitko ne zna za njega, ali zbog kroketa i palačinki s kikirikijem – ovdje se fakat isplati doći!

Smještena u Heinzelovoj 70, Aria je idealno mjesto za okrjepu nakon predavanja na Veterini, dnevnog posjeta Medici ili uspješnog odrađivanja nečega na muriji. Ili, još bolje, ako ste naletjeli po novog Peugeota, jer je bistro upravo u toj zgradi gdje i salon. Nalazi se na drugom katu, a do restorana dolazi se liftom.

 

bistro_aria_ribafish_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Društvo mi je ovog puta pravila moja obožavana kolegica Lidija, pa smo onako gladni i znojavi od lipanjskog prijepodneva u Zagrebu jedva čekali prvi zalogaj. Jelo u Ariji uzima se kao u menzi, na traci, a kako je u sklopu bistroa i kafić u prizemlju, ponuda vina je puno bolja nego u klasičnom pajzlu. Također, specijalizirani su za male svadbe i catering, a možete rezervirati i krov, koji po danu nije u funkciji i otvara se samo za vas. U nastavku donosim svoje dojmove, ocjene i recenziju hrane.

 

bistro_aria_ribafish_vilicom_kroz_hrvatsku

Bistro Aria

Adresa: Heinzelova 70

Lokacija: Kod Veterine pa malo dalje prema muriji, u onoj lepoj poslovnoj zgradi

Parking: Skup, 10 kn prvi sat, onda 6 kn sljedeći

Broj mjesta: Jako puno

Gužva: Jako ugodno

Osoblje: Više nego pristojno

Nusprostorije: Mogle bi biti i veće

Beštek: Uredan, crvene debele salvete

Izbor gableca: 4+1, svaki dan mora biti varivo

Kruh: Pekara Croatia, crni

Grammar Nazi: Jedna gramatička greška, č i ć korektni!

Porcije/Cijene: Čisti value for money (varivo – 18 kn!)

Gemišt: Pili smo čisto, sori…

bistro_aria_ribafish_vilicom_kroz_hrvatsku

Hrana

Za početak smo dobili salatu, inače najprodavaniji artikal u Ariji. Naime, ovdje uglavnom zalaze poslovnjaci, pa smo primijetili desetke prekrasnih zbigecanih žena kojima je upravo salata s raznim dodacima omiljen obrok. Ova naša s pršutom, krutonima i šampinjonima je bila ugodno iznenađenje. Bogata i zasitna.

 

bistro_aria_ribafish_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Vegetarijanski curry je ponudio svježe hrskavo povrće i mrvu preslanu tjesteninu, ali i dalje je sve bilo korektno. Lungići u umaku od sira sa zelenim paprom su stvarno zasitno jelo za malu cijenu od 46 kuna, svježi, sočni i posluženi uz brutalne krokete. Dakle, kuharica/chefica Diana Hrgović stoji iza svakog hrskavog, nemasnog, negnjecavog i općenito savršenog kroketa na tanjuru. Stvarno izvrsno.

 

bistro_aria_ribafish_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Na kraju, kad je već stvarno bilo teško za disati, dobili smo i jednu bijelu i jednu crnu palačinku punjenu s nekih deset stvari, od kreme od kikirikija, preko Nutelle i još nečega neodoljivog što deblja, tako da smo se jedva vratili u grad. Zasitno, ukusno, veliko, svaka čast ljudima koji se nakon ovoga vrate na arbajt par katova iznad!

 

bistro_aria_ribafish_vilicom_kroz_hrvatsku

Ukupan zaključak

Bistrot Aria je sjajna menza u kojoj ćete dobiti svoje jelo u trenu, a ono što nađete na tanjuru će biti obilno i ukusno za apsolutno poštenu lovu. Kako znamo cheficu, dobili smo i čašu Matoševićeve legendarne Albe i nismo platili račun, ali ovdje se sa salatom i juhom stvarno da najesti do 50 kuna. Naša je greška što nismo tražili probati varivo, ali sad se imamo zbog čega vratiti.

Svaka čast na svemu i, reći ću vam samo, ako istinski volite krokete i gigantske punjene palačinke ili se samo želite fino najesti u radno vrijeme – Aria vas čeka!

MOGLO BI VAS ZANIMATI