Kajzerica je i inače jako dobro mjesto za biti gladan, a sada je tu i lokal s izvrsnim toplim sendvičima, hamburgerima i odličnom pizzom – InstaFood!


Prečko je idealno za ljubitelje roštilja, Grana, Deda, Stari Kotač, Centar za zdravu hranu, a i Kajzerica već dugo vremena slovi za mjesto gdje se možete najesti do ušiju – Kaiser s neumornim Mariom Meštrovićem, Potkova, Didov san s onim njihovim prokletim neodbijajućim uštipcima, a od prije mjesec dana i – InstaFoodom.


Vlasnik Domagoj Delač, nakon više je poslova u ugostiteljstvu i konzaltingu, odlučio ostati u konzaltingu, ali i konačno sam početi kuhati. Kako sam kaže: „Buraz, kuhanje je strast!“ Upoznali smo se na predstavljanju craftova 5th Element jednom davno, vidjeli na propalom Ljetu na Savi, a skidam mu kapu za ono što je radio u Petrinji gdje smo se viđali kad sam dijelio hranu, a on neumorno danima i noćima organizirao cijeli grad.

Domagoj je uglavnom nakon jedne velike životne turbulencije odlučio napraviti nešto novo, skupio frenda Marka Singera, zatim Elisabeth, Matiju, Katarinu, Jasminu i tetu Ines, unajmili su pancake bar InstaBar, uredili ga, zadržali palačinke i u jelovnik ubacili nova jela. Uzor im je bio nekakav lik iz kvarta koji se za normalnu lovu dođe fino najesti, ali se iznenadi idejama i kvalitetom i onda sutra dođe ponovo sa svojom ekipom.

Krenulo im je jako dobro, ali kako su ovisni o vremenu i Covidu, jedva čekaju da se smiri i jedno i drugo. Pet minuta hoda od Velesajma, malo više od tramvaja, s besplatnim parkingom, InstaFood ima i sve dostave svijeta, kvalitetnu ličku šljivovicu, manji izbor vina (graševina Krauthaker, cabernet Ilovčak, plavac Lučić i malvazija i graševinu Agris vinarije) i ono meni jako drago – izvrstan izbor piva od Zmajske, Varionice, Medvedgrada i 5th Elementa do klasičnih ŽKP industrijalaca, a uskoro i točeni Heineken. Divna mogućnost izbora, svaka čast.


U ponudi su dva topla sendviča i po osam burgera i pizza, a treba naglasiti da je tijesto isto i za pizzu i za sendviče i zaslužuje svaku pohvalu. Nabavljaju ga, logično, sirovo, iz pekare Aurora iz Dugog Sela (tražite Marijana), a ono je meko, podatno, izvana hrskavo, iznutra elastično, onako kako ga je nekad „patentirao“ legendarni Marin Vanjak.

„Mislim da je ovo prva i jedina Napoletana u Novom Zagrebu“, ponosno tvrdi Domagoj koji uživa svoje neodlučne goste iznenaditi pitanjem pa daj mi reci kaj da ti stavim na pizzu, pa tu bude svakakvih čudesa.


Što se tiče pravila, ovdje ih baš i nema, pa su tako pizze iz moderne električne peći uglavnom povezane s nekim dijelom Hrvatske, zagorska, zagrebačka, istarska, tu su i klasična i vegetarijanska, ali bi trebala ipak biti i klasična Margherita. Ili ne bi? Svejedno, zagrebačka pizza je leopardasto točkičasto ispečena, s puno kvalitetnog nadjeva i izvrsnom vratinom kao highlightom! Za preporuku, vrlo slična onoj iz Papamo s Plesa.

Cijene su od 60-70 kuna, dok se burgeri kreću od 45-55 kuna. Meso od juneće plećke i možda mrvicu premalo loja (ali to sam ja, već me zovu MaloLojaFish kad me vide) nabavljaju u mesnici Antonio iz obližnjeg Savskog gaja, a u burger ide 180 grama mesa.

Kad smo kod pravila, krše ih i ovdje, jer u meso stavljaju i češnjak i papriku, pa bi u biti trebalo naglasiti da je ovo pljeskavica, i ne burger, ali to će vam ionako Domagoj već spomenuti – „U biti smo se htjeli prilagoditi tržištu, tako da je ovo naša verzija burgera za lokalnu ekipu koja je jako zadovoljna, pa čemu onda to mijenjati?“

Meso je jako ukusno, ja ionako više volim pljesku od burgera, a dodataka ima milijun, možda čak i mrvu previše. Domagoj će na to „Kakav je to burger ako se ne od njega sav ne u… umrljaš!“, i tako je i bilo. Uz pecivo iz American Donuta koje koristi i legendarni Ren, 500 metara zračne linije preko ceste je i dalje value for money, a u zagrebačkom burgeru prevladava – francuska salata! Perverzija, ali uopće ne bezvezna perverzija poznavajući naš narod, običaje i ljubav prema ovoj majoneznoj tustoj smjesi koju rijetko tko ikad odbija!


Napoletanski sendviči su s otkoštenim pilećim batkom i zabatkom i Domagojevim aioli umakom s češnjakom (svi umaci su kućne izrade!) i tope se u ustima, ali doslovno. Koštaju od 32-35 kn. Trebalo je još pojesti i palačinke, ali smo sramotno ostavili pola porcije koje su divno seksi izdizajnirane i ukrašene, ali brate imaju kaloriju za Aliju Sirotanovića i frenda. Bogato, veliko, za doći samo na to…


Domagoj se igra, zabavlja i sa svojom ekipom stvara lijepu kvartovsku priču. Tu je, kuha, peče, priča s ljudima i nije mu problem svakoga saslušati. Ovakvim žarom i tempom će se neke dječje bolesti brzo preležati, pa se svakako navratite dobro najesti nakon sqasheva, tenisa i dječjih rođendana na Velesajmu jer ćete se jako dobro najesti, a vjerojatno i pokupiti neku novu ideju nikad tihog vlasnika.

Vidimo se opet, InstaFood je otvoren svakoga dana od 9-22!

InstaFood Zagreb
Podbrežje x. 26, Kajzerica
091 119 1444

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. graliontorile

    15. kolovoza 2022.

    Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Thank you

Comments are closed.