O street food restoranu Kai nisam imala namjeru pisati recenziju jer ih ima dovoljno, ali sam se uhvatila kako i puno kasnije maštam o njihovim noodlesima i zaključila da ovo mora biti napisano.

Dakle, Kai se otvorio prije otprilike godinu i pol, a previše je vremena ovo mjesto provelo pod lockdownom. Ipak je, uz pandemijske boljke, jako brzo postao mjesto koje je posjetio svaki pravi gurman u Zagrebu. Njihov katsu sando je već dobio kultni status među gostima, a mene su, zapravo, oduševili noodlesi sa svinjetinom.

Kai se nalazi u simpatičnom malom lokalu na adresi Jurišićeva 2a, samo ćete se malo zavući u haustor s Trga bana Jelačića i ući u svijet koji je naprasno stvorila već uigrana ekipa. Naime, slučajno su saznali da se ovaj prostor iznajmljuje i iako su već imali neke druge planove, odlučili su pokušati. I pokušaj se bome isplatio jer je ovo mjesto koje jednostavno morate posjetiti ako ste željni neki novih, no ipak poznatih okusa. Dva jela koja smo mi isprobali sa skromnog menija, zapravo podsjećaju na poznate nam okuse – pohana piletina i bogati bolognese. No, naravno, s velikim preinakama.

Meni ovog street food restorana nije velik. Na njemu je tek pet jela koja se sezonski osvježavaju, ali ta ćete jela itekako zapamtiti. Moram priznati da mi je i samoj to draže, skromni meni iza kojeg ljudi stoje sa svakim sastojkom, uvijek ispred redova i redova jela tek da zadovolje formu.

Katsu sando je skraćenica od katsu sandwich, a svoje korijene vuče iz Japana pa se, naravno, i poslužuje u japanskom mliječnom kruhu. Panko mrvice morate imati u svojoj kuhinji, a ako ih još nemate, samo dođite probati ovu hrskavu divotu i, osim što ćete se vraćati po još, sigurna sam da ćete eksperimentirati i doma.

Osim sočne piletine umotane u najhrskavije pankom mrvice, između ta dva komada mekog tostiranog kruha, naći ćete i katsu umak, dimljeni sir, ali i azijsku inačicu coleslaw salate koja divno osvježava ovo jelo. Cijena ovog jela je 70 kuna, a ako mislite da je to previše za sendvič, vjerujte, osim što zaslužuje svaku kunu, od ovog se jela komotno najedu i dvije osobe pa preporučujem opciju dijeljenja jela. Dva sendviča i hrpa hrskavog prženog batata prelivena je odličnim umacima i da, zove na još.

Iako je ovaj slavan sendvič vjerojatno svima prvi izbor, mene su, kao što sam već nekoliko puta napomenula, oduševili noodlesi. I to je dosta neobično jer sam zaista tip od pohanog pa čak i mrsku mi cvjetaču obožavam pohanu. Ali ovo jelo! Sa svakim zalogajem otkrivate nove dubine i da, došlo mi je da odem žicati u kuhinji malo onog japanskog mliječnog kruha samo da mogu s njim pobrisati zdjelu od ostataka umaka. Bogati mesni umak kojem je vjerojatno netko satima davao puno pažnje, rezanci tako dobro umočeni u njega i onda mala pikantna iznenađenja, pa kikiriki, zelene klice korijandera i naravno, mladi luk. Znaš da je jelo dobro kad pišeš o njemu i brišeš tastaturu jer i sad sline cure. Ponovit ćemo brzo, a količina i okusi zaslužuju cijenu od 85 kn.

Da se ovdje ništa ne prepušta slučaju vidimo i po educiranom osoblju koje rado priča i o ponudi piva i vina, a mi smo naš ručak zalili s domaćim craft pivima i to Houblonom i Purgerom zagrebačke pivovare Lokalna.

Isprobali smo i novi gin Agramero, ali i njihove rakije za početak. Ma ostali bi satima, taman do večere da možemo još po porciju nekog novog jela, no već su pristizali novi gosti u valovima pa odmah svjedočimo i da ovo mjesto ima svoje vjerne goste.

Tako ćemo se i mi ubrzo vratiti isprobati ostatak ponude, njihove bao bunse, tuna tacose, ali i vege katsu koji umjesto piletine nudi tofu u tempuri pa i oni koji nisu od mesa mogu naći nešto za sebe.

Ako već niste, svakako posjetite ovaj biser u samom centru Zagreba.

Recenziju ovog, ali i drugih restorana diljem Hrvatske, možete pronaći i na MissGastro .

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI

 1. Dating app 2022

  12. siječnja 2022.

  Teen want to meet you! Click Here: http://inx.lv/jutg

 2. Best Dating Site 2022

  18. siječnja 2022.

  ❤️ Alyssa want to meet you! Click Here: https://bit.ly/3ruce6F ❤️

 3. Google Sites

  9. kolovoza 2022.

  Are you writing the articles in your website yourself or you outsource them?
  I am a blogger and having difficulty with content.

  Other bloggers told me I should use an AI content writer, they are actually pretty good.
  Here is a sample article some bloggers shared with me. Please let me know what your opinion on it and should I go ahead and use AI – https://sites.google.com/view/best-ai-content-writing-tools/home

 4. Pupgda

  18. rujna 2022.

  lyrica without prescription pregabalin 75mg price order lyrica sale

Comments are closed.