Znate li što je cloud kuhinja? Trenutno jedna od najpopularnijih opcija za ugostitelje koji su tek započeli svoje gastro putovanje u ovo vrijeme lockdowna, cloud kuhinja je baš ona koja nudi jela samo iz dostave. Osim manjih troškova (nema stolova, stolica i interijera kojim treba zadovoljiti goste), ova kuhinja ima još pozitivnih strana – koncentrirana je samo na kvalitetu ponude.

Kantun je jedna od prvih cloud kuhinja na području Zagreba, a sve je krenulo tako da je Antun sreo Antuna, i tako su profesionalni konobar i profesionalni kuhar započeli priču na Lopudu. Tada je nastupila pandemija, i oni su se prebacili u Zagreb pripremajući hranu isključivo za dostavu.

Kako sami kažu, u raznolikoj ponudi, svi mogu pronaći nešto po svom guštu, a nas su stvarno ugodno iznenadili burgerom i još više coconut curryjem još prošli tjedan.
Ribafish je porazgovarao s Antunom Cervelinom koji je s njim podijelio priču o Kantunu, ali i o budućim planovima koje ta dva Antuna imaju.

Kantun, Zagreb: Sjajan wok iz dostave u očekivanju otvorenja novog restorana!

Na Kantunovim dostavnim platformama zaista svatko može naći nešto za sebe jer im je ponuda široka. Od pizza u čije se tijesto Antun kune, do wokova i burgera koje smo i sami probali. Wok nas je naprosto oduševio – živo i hrskavo povrće u gustom aromatičnom umaku, savršeno kuhani rezanci i sve to iz dostave što je zaista rijetkost. A burger smo mogli poslikati i doma kao da smo ga taj čas dobili u restoranu kao i hrskave krumpiriće koji su se smjestili pored njega.


Oduševljeni, jedva smo dočekali priliku da se počastimo i sushijem iz još jednog njihovog projekta koji su plasirali ovih dana – Imenso sushi.
Drugi Antun, zadužen za taj azijski dio priče, već ima bogato iskustvo iz sushi restorana te je odlučio ispričati svoju priču kroz restoran dubrovačkog imena. Naime, Imenso je stara dubrovačka riječ za nešto lijepo, nešto po tvom guštu, a chef se potrudio da zaista u njihovoj ponudi svatko nađe nešto za sebe.

Tako smo mi isprobali nekoliko jela iz njihove ponude i naravno, u danima zdrave prehrane koje trenutno živimo, najviše nam se svidio onaj prženi dio i to fragemaki – hrskave rolice s tri vrste ribe, paprikom i umacima u panko mrvicama.
Našlo se tu i spicy tune s mladim lukom i sezamom i opet odličan tiger roll – tikvica i paprika u tempuri s lososom na vrhu. Iako nam se paprika na momente činila preintenzivnom u ovoj kombinaciji, na kraju smo zaključili da nam se ipak sviđa.

U nigiriju je uživao najviše Ribafish, a kako i ne bi kad su rižu oplemenili divni komadi tri vrste ribe – tuna, losos i brancin.

Možemo zaključiti da su ove dvije cloud kuhinje pokrile širok spektar virtualnih gostiju, a na vama je samo da odlučite što vam se danas jede!

Zapratite KANTUN i IMENSO na Facebooku i Instagramu KANTUN i IMENSO te potražite njihovu ponudu i na dostavnim platformama Wolt i Bolt.

MOGLO BI VAS ZANIMATI