Tek nešto prije potpunog zatvaranja svih lokala, slastičarnica Cremme ljubiteljima tradicionalnih slatkiša predstavila je novu vrstu slastica. Danas iste, osim na dvije zagrebačke adrese, možete naručiti putem aplikacija za dostavu pa u modernom čupavcu i kruškama u vinu uživati i kod kuće. Bili smo tamo i umjesto vas provjerili o kakvim je kombinacijama riječ…

Smještena u jednoj od omiljenih zagrebačkih ulica, na adresi Tkalčićeva 21, slastičarnica Cremme, nekadašnji The Cookie Factory, prošle se godine ljubiteljima slatkih zalogaja predstavila zanimljivim konceptom. Ovo je mjesto u centru Zagreba, naime, stvoreno za sve one koji uz omiljene slastice vole razgovarati, pa čak i testirati određene kozmetičke preparate. Dobro ste pročitali, kao jedino takvo mjesto u gradu, Cremme spaja kozmetiku i slastičarstvo na neobično zanimljiv način. Mi smo se, naravno, tamo zatekli prvenstveno zbog slatkih zalogaja.

Slastičarnica Cremme svojim je gostima do nedavno nudila zanimljive kombinacije brownie kolačića, sladoleda, kekse i nekoliko vrsta kremastih kolača, a kada smo prije situacije sa zatvaranjem ugostiteljskih objekata otkrili kako su u ponudu uveli nove, slastice tradicionalnih okusa u modernom ruhu, odmah smo se zaputili na njihovu adresu i iste odlučili isprobati. Onda nas je zaskočilo doba samoizolacije i njihovu smo priču nakratko stavili na čekanje. Sada, kada su omiljeni nam lokali napokon otvoreni, ove divne slastice ponovno možete pronaći u Tkalčićevoj, ali i Nemčićevoj ulici na broju 9.

 

Cremme_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Na njihovom slatkom meniju od ožujka tako možete isprobati kolač koji podsjeća na kiflice od lješnjaka ili sladoled s ljetovanja, onaj koji će vas podsjetiti na bezvremenske kruške kuhane u vinu, onaj čiji okusi će vas vratiti u djetinjstvo i prisjetiti na bakinu višku, splitsku ili skradinsku tortu ili pak na omiljeni čupavac. Za svakog ponešto i najbolje od svega, upakirano u moderno ruho koje već na prvi pogled zove na još.

Nakon pročitanih opisa slastica, nismo dugo čekali već smo se odlučili za dva klasika kojima baš uvijek teško odolijevamo, a uz njih, počastili smo se i novim kombinacijama okusa koje također od nedavno možete pronaći u Cremme slastičarnici.

 

Cremme_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Prvi na redu za degustiranje bio je spoj pistacije i limete, onaj koji nas je, i prije uputa ljubaznog osoblja Cremmea, podsjetio na sladolede s obale i okuse koji su za vrijeme ljetovanja na red došli nakon što se izbor proširio s bazične vanilije, jagode i čokolade na nešto egzotičnije, danas smiješne nazive kao što su plavo nebo, zelena jabuka pa i tada neobična pistacija. Kremast, jednostavan, a bogat okusima, s podlogom od pistacija koja je divno zaokružila cijelu priču, ovaj kolač, priznajemo, instantno smo uvrstili među favorite.

 

Cremme_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Moderni čupavac, sasvim očekivano, također je bio pun pogodak. Spoj moussea od čokolade i kokosa te biskvit od kokosa i tamne čokolade teško će razočarati ljubitelje svevremenskog čupavca pa tako, zaželite li se u skorije vrijeme kakvog zbilja ukusnog, a laganog čokoladnog zalogaja stvorenog za toplije dane, ovu slasticu svakako morate isprobati.

 

Cremme_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Kod nas je odlično prošao i spoj jagode i šampanjca na podlozi od badema i s dobrom dozom svježih jagoda, a svidio nam se i još jedan voćni adut slastičarnice Cremme – kolač od bijele čokolade i malina. U njemu su, naime, u kuhinji slastičarnice Cremme spojili mousse od maline s gelom od maline i čokoladnim biskvitom od maline, a zatim sve zajedno prelili hrskavom bijelom čokoladom.

 

Cremme_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Još jedan pogled na vitrinu i odlučili smo kako je za prvu degustaciju ipak dovoljno, a s obzirom na činjenicu da je Cremme, baš kao i ostatak zagrebačkih lokala, napokon otvorio svoja vrata, jedva se čekamo vratiti. Sve nabrojane slastice i druge slatke delicije naručiti možete i putem aplikacije Wolt pa i u vlastitom domu uživati u kolačima koji podsjećaju na neka bolja vremena. Bez prljanja kuhinje!

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI