Slastičarka zaraznog osmijeha do sada nas je osvajala slasticama na privatnim druženjima i kreirala slatke pakete za kofer., a od ovog petka napokon je otvorila i dugo očekivanu slatku vitrinu u sklopu A most unusual gardena. Bili smo tamo, razgovarali s Ivanom Čuljak Chulo i saznali sve što nas je o njezinom novom projektu zanimalo.

Mala zelena kuhinja u sklopu po mnogima najljepše zagrebačke terase, one A most unusual gin gardena na Horvaćanskoj, nakon mjeseci rada, borbe s računima i potrage za najfinijim kombinacijama okusa, napokon je postala ona iz koje u vitrinu kafića izlaze neodoljive slastice Ivane Čuljak Chulo. Ovu smo slastičarku sa svjetskim iskustvom u nekoliko navrata prozvali jednom od najcjenjenijih u zemlji, umjetničkim izražajem svakako najposebniju i karakterom izrazito pozitivnom, onom koja svojim slasticama, ali i osobnošću baš uvijek mami osmijeh na lice, a ovim novim, najvećim do sada projektom još je jednom to potvrdila.

 

Ivana_Čuljak_Chulo_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Uvijek nasmijana Ivana Čuljak ugostila nas je u svojoj šarmantnoj kuhinji, a zatim kolače poslužila u maloj kućici na drvetu A most unusual gardena. Već na prvi pogled iščitali smo ime njezinog brenda Neka jedu kolače u primjercima na stolu ispred nas. Šareni, bogato ukrašeni dehidriranim voćem iz nove Botanica radionice, primamljivi već na prvi pogled, baš kao da su ispali iz vitrine same Marije Antoanete.

“Imati nešto svoje dugo je bila moja neostvarena želja, a onda se svemir odjednom nekako posložio i pružila mi se prilika za suradnju s ekipom iz A most unusual gardena. Stvorila sam svoju malu proizvodnju i krenula smišljati, a zatim i pripremati kolače i, da vam budem iskrena, ostvarila svoj san. Do otvorenja nisam znala što me čeka, a onda su me u petak preplavile emocije i od sreće ne mogu prestati plakati, eto. Oduševljena sam reakcijama“, rekla nam je Ivana kroz smijeh dok smo s kućice na drvetu promatrali goste u vrtu A most unusual gardena kako zadovoljno proučavaju svoje primjerke deserata iz njezine slatke radionice.

 

https://vilicomkrozhrvatsku.com/objave/pricamo/botanica-zacini-savrseni-su-za-ljetne-koktele-a-sada-dolaze-i-u-novom-eko-pakiranju/lidija/

 

U ponudi trenutno ima nekoliko voćnih slastica od kojih nas je posebno oduševila pita s frangipaneom i kremom od malina te nezaobilazni tart od limuna u nešto drugačijem obliku, ali i divna, ljetna, osvježavajuća bezglutenska rolada s marakujom, marelicama i kokosom. Posebno nam se svidjela i kombinacija lješnjaka i hrskavog vafla, a jak i moćan profiterol s ogromnom količinom paste od pistacije i hrskavih keksića proglasili smo pak savršenim zelenim zalogajem za svako doba godine i odmah zamolili Ivanu da ga u ponudi zadrži zauvijek. Osim navedenih, u šarenoj Neka jedu kolače vitrini pronaći ćete još i sočan brownie s bananom te dva deserta u staklenkama, lagani tiramisu s granolom i kikirikijem i crno bijelu kombinaciju koja pak neodoljivo podsjeća na omiljeni lješnjak namaz, samo u mrvicu pročišćenijoj i profinjenijoj varijanti.

“Htjela sam osmisliti nešto za svakoga pa tako u ponudi imamo i bezglutensku slasticu, a i tijesto za tart sam napravila u bezglutenskoj varijanti tako da i u pitama mogu uživati baš svi. U kreiranju slastice s lješnjakom pomogao mi je moj Marko Josipović koji je trenutno dio mog tima i moram priznati, njegove mi ruke stvarno puno znače. Mali je čudo“, rekla je Čuljak.

 

Ivana_Čuljak_Chulo_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Jedan od najmlađih, a pitate li nas, i najtalentiranijih domaćih gastro blogera orijentiranih na slastičarstvo, 20-godišnji Marko Josipović poznatiji kao Marko Bakes, naime, u pauzi od studija slastičarstva u Birminghamu, uskočio je u Ivaninu radionicu te ovaj slatki dvojac posljednjih mjesec dana zajedno živi i sanja slastice iz zelene kuhinje na Horvaćanskoj. Ostat će ovdje, otkrio nam je, još mjesec dana, sve dok se ponovno ne mora vratiti predavanjima i, kako kaže, iako će mu biti teško napustiti ono što su do sada zajednički izgradili, iznimno je sretan što je dobio priliku sudjelovati u stvaranju nečeg toliko velikog i značajnog za domaće slastičarstvo. Naravno, nismo mogli odoljeti, a da ga ne pitamo kakva je Chulo šefica.

“Chulo je najbolja šefica na svijetu, baš jako dobra osoba i ozbiljna u svom poslu. Stvarno mi je čast raditi uz nju“, skromno je rekao Marko Josipović dok je Čuljak na drugoj strani kuhinje rezala u raskošnu tortu s lješnjacima koju je za nas pripremio mladi slastičar.

 

Ivana_Čuljak_Chulo_vilicom_kroz_hrvatsku

 

I zbilja, jednom kad isprobate slastice koje su zajednički stvarali bit će vam jasno zašto jedno za drugo imaju samo riječi hvale. Čini se da se ovaj mladi slastičarski par itekako dobro nadopunjuje te su zajednički, onako dobro uigrani i s već sada ogromnim iskustvom iza sebe, uspjeli stvoriti deserte o kojima će se još dugo po otvorenju slatke Neka jedu kolače vitrine pričati. Vjerujemo kako entuzijazam oko ovih slastica, posebnih i drugačijih, kako izgledom tako i okusom, neće tako brzo splasnuti te će se zbog istih, kako će širiti svoju ponudu, baš uvijek tražiti mjesto više u romantičnom vrtu A most unusual gardena.

Jer, jednom kada ih isprobate, vjerujemo, složit ćete se s nama u jednom, Ivana Čuljak u kombinaciji s mladim Markom Josipovićem stvara fantastične kombinacije, u isto vrijeme nevjerojatno kremaste, lagane i prozračne, s hrskavim detaljima koji ih zatim podižu na sasvim novu razinu i okusima koji zovu na još, potpune i zaokružene na neki svoj poseban način, a takvima će se ljubitelji kvalitetnih slastica uvijek poželjeti vratiti, pa čak i ako se ne nalaze na nekoj od već klasičnih lokacija u centru grada.

 

Ivana_Čuljak_Chulo_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Ivana_Čuljak_Chulo_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Ivana_Čuljak_Chulo_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Ivana_Čuljak_Chulo_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Ivana_Čuljak_Chulo_vilicom_kroz_hrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Comments are closed.