Ekipa koja vam svakodnevno priprema tekstove za Vilicom kroz Hrvatsku možda je malobrojna, ali definitivno može dobro pojesti. Upravo zato, pripremili smo vam popis naših omiljenih jela uz pokoji slasni desert. Koja ljetna jela obožavaju Kasandra, Lidija i Ribafish, pročitajte u nastavku

Naš mali kolektiv odvojio je minutu vremena pa pripremio popis svojih ljetnih favorita, a da sve ne bi ostalo tek na pukom nabrajanju, uz popis svakog od nas izdvojili smo i nekoliko recepata koje smo ovog ljeta pripremali, onih kojima smo i same sebe uspjeli baš fino oduševiti.

 

Ribafish_Kasandra_Lidija_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Kasandra

Ljeti volim salate, ali ne volim da dolaze same. Volim salate uz ribu, sočno meso s roštilja i ostale ljetne radosti. Volim i bijelo vino, pivo također, a kad se poželim slatkog, biram voće i sladolede. Po mogućnosti skupa, a najbolje kad je voće u kolaču, a na tanjuru dolazi uz kuglicu sladoleda.

Recept: Salata od lignji i krumpira u kojoj ćete uživati

Recept: I vi možete pripremiti savršene burgere na svom roštilju

Recept: Crumble s malinama gotov za manje od pola sata

 

burger_weber_vilicomkrozhrvatsku

Lidija

Obožavam rajčice i sve što ima veze s njima pa mi gotovo svaki ljetni obrok uključuje onaj pravi, sočan i sladak crveni paradajz. Mogu biti na salatu, mogu u umaku, pečene same ili u složencu, na bruschettama i focacciji. Ovog ljeta dosta eksperimentiram sa sourdoughom pa me i to veseli, a od jela koja baš volim u ovo doba godine svakako bih uvrstila različite varijante tjestenine sa sezonskim povrćem, tikvice na tisuću i jedan način i svježe bobičasto voće poput borovnica, malina i ribizla u biskvit kolačima.

Recept: Pečeno povrće na čak 5 načina

Recept: Bučnica s tikvicama – jedina pita koja vam ovog ljeta treba

Recept: Obrnuta pita s borovnicama i trešnjama

 

peceno_povrce_vilicom_kroz_hrvatsku

Ribafish

Za mene ljeta nema bez ribe s gradela, a uz to obavezno volim i dobro pripremljenu svježu salatu. Obožavam i sve s roštilja, pogotovo sočne ražnjiće, a poseban užitak mi je na plaži otvoriti konzervu paštete pa ju smazati uz friški bijeli kruh i pomidore, još onako slan od mora. Od slatkiša odabir ljeti uvijek pada na sladolede i lagane voćne biskvite.

Recept: Brza i ukusna salata sa skušom koju ćemo jesti ovog ljeta

Recept: Brancin s roštilja miriše na godišnji odmor

Recept: Muffini s borovnicama i marelicama

 

brancin_recept_vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI