Načuli smo tijekom isprobavanja Franko’s street novog degustacijskog menija da se rađaju dvije nove pizze, a od danas su dio već odlične ponude Franko’s pizza bara.

frankos_pizza_vilicomkrozhrvatsku

Jedna od najboljih pizza koje možete isprobati u Zagrebu, poznata je po izvrsnom tijestu, bila to romana (tanje tijesto) ili napoletana, a ono što Franko’s čini još posebnijim su zaista kvalitetni sastojci.

U Frankosu se pažnja posvećuje upravo ovom segmentu. Vrhunski sastojci, što talijanski, što domaći, no ovdje nema kompromisa i možete biti sigurni da će vaša pizza biti sve ono što ste si zamislili, i više od toga.

Ne posustaju ovdje ni kod odabira pića. Vinska lista je na najvišoj razini, a mi smo ovaj put popili pivo i to jedno od nama najdražih, Primarius i njihov Ringišpil. Sreli smo i gospodina iza tog fenomenalnog piva glavom i bradom, taman je dostavio novu pošiljku piva pa smo veselo podigli čaše u pozdrav majstoru.

Odabrali smo Franko’s za jedan radni ručak i usput isprobali te dvije nove pizze koje su nam najavili. Sve što smo znali o njima je da je jedna od njih žuta i da je moramo probati. Krenimo od nje.

frankos_pizza_vilicomkrozhrvatsku

Dommy’s Yellow nas je naprosto oduševila. O tijestu nemamo što puno reći. Savršeno kao i obično, hrskavo, elastično, puno, leopardasto, sve što ono treba biti, tu je. U Frankosu su taj dio savršeno savladali i tu više nema mjesta nikakvim prigovorima. A sastojci? Ova pizza nam je definitivno ljetni hit i jeli bismo je bez razmiljanja svaki dan. Obično od komada pizze osjećamo određenu težinu u želucu, no od ove pizze, ostaju samo leptirići.

frankos_pizza_vilicomkrozhrvatsku

Podloga od žute rajčice, Fior di latte, karamelizirani luk, dimljena šunka, polusušene žute rajčice i, za kraj, jestivo cvijeće. Ova je pizza savršeno ljeto na tanjuru kojem ćemo se iznova vraćati. Lagano, veselo, slatko pa kiselo, svježe pa masno pa dimljeno, ma ova pizza ima sve, a Primariusovo pivo nam je savršeno odgovaralo uz ovaj fantastičan uradak na vruć ljetni dan.

frankos_pizza_vilicomkrozhrvatsku

Druga pizza koju smo probali, Easy Daisy je bila Lidijin favorit, a nismo ni mi bili imuni na nju, iako je ova pizza u potpunosti bez mesa. Nismo ni primijetili.

frankos_pizza_vilicomkrozhrvatsku

Frankosove pizze nikad nemaju obilje sastojaka, znate one debele, masne pizze sa svim? E ove su potpuno drugačije i zato ih obožavamo. Nekoliko kvalitetnih sastojaka je sasvim dovoljno uz odlično tijesto kakvim se ovaj pizza bar može pohvaliti. Htjeli smo probati i romanu pošto je Dommy’s Yellow bila napoletana, no pošteno su nam rekli da su sve prodali, ali da će nam stanjiti drugo tijesto pa smo dobili nešto hrskaviju verziju napoletane. Na ovoj su pizzi bili zlatni šampinjoni, buffalo mozzarella, grana padano, polusušene crvene rajčice i, rekla bih završni dodir koji ovu pizzu diže na neku drugu razinu, maslinovo ulje.

Osim novih pizza, Franko’s ima i novo ljetno radno vrijeme pa tako svoju Dommy’s Yellow ili Easy Daisy možete pojesti svaki dan od 16:00 do 23:00.

Uvijek je dobro vrijeme za pizzu, a ako želite stvarno dobru pizzu, ekipa u Frankosu je tu da vas razmazi!

frankos_pizza_vilicomkrozhrvatsku

frankos_pizza_vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI