Čestitamo hrabroj i neumornoj ekipi na sjajnim vijestima i velikom priznanju – pivo Chef’s beer osvojilo je zlatnu medalju na natjecanju European beer challenge!

varionica_vilicomkrozhrvatsku

Prekjučer smo posjetili Varionicu u njihovom pogonu u Pisarovini, a već jučer smo nazdravili novim pivom kojim su, u kolaboraciji sa Zmajskom pivovarom, Barut Brewing and Blending, chefom Matom Jankovićem i vinarijom Bibich, osvojili zlato na međunarodnom natjecanju.
Vratit ćemo se na to pivo, no osvrnut ćemo se i na naš posjet samom pogonu Varionice.

Da ovi dečki znaju što rade, već smo se uvjerili, a bilo je vrijeme da vidimo kako su napredovali. Odlično opremljen pogon četrdesetak minuta od Zagreba, čak 11 piva (sad 12) iza kojih ponosno stoje, a prilikom naše posjete, isprobali smo sve.
Od Papka i još jedne suradnje s Matom Jankovićem, do Swankyjeovog Blond Alea, Noelovog passion soura pa sve do Habaneona i suradnje s Volim ljuto, vidi se da ovi momci promišljaju pivo kroz hranu. I sami veliki gurmani, upravo im je sparivanje hrane i piva te igra kroz gastronomiju veliki užitak. Vidi se to i na rezultatima, a veselimo se njihovom uspjehu s Chef’s beerom.

Pivo je nastalo iz jedinstvene suradnje pivara, vinara i chefa vrhunske kuhinje – kombiniranjem najfinijih sastojaka, majstorske vještine i stoljetne tradicije s modernim zaokretom. Kompleksno pivo, punoga sladnog tijela, relativno visokoga udjela alkohola, sa savršeno izbalansiranim voćnim, slatkastim i drvenastim aromama. Ipak, neopisivo u potpunosti jer je zamišljeno kao dio gastronomskog iskustva. U sljubljivanju s hranom, u uzbudljivoj igri iskakanja, prelijevanja i zaokruživanja okusa, ovo pivo ispunjava ideju od koje je poteklo.

varionica_vilicomkrozhrvatsku

Priznanje:

Pivo Chef´s beer osvojilo je zlatnu medalju na natjecanju European beer challenge (London, UK) u studenome 2020.

Pakiranje:

boca 0,375 l

boca 0,75 l

Stil:

Old Ale / Flanders Brown

ABV:

9,3 %

Posebni dodaci (tijekom kuhanja):

Melasa, grožđice maraštine

Kvasci:

Kvasci engleskih sojeva u primarnoj fermentaciji, Brettanomyces u sekundarnoj

Odležano:

Da: 9 mjeseci u barik bačvama

Arome:

Grožđice, voćne arome Brett kvasaca, karamelne arome, suho voće, drvenaste arome (od bačvi)

Okusi:

Puno sladno tijelo, karamela/melasa, grožđice, voćne arome Brett kvasaca, suho grožđe maraštine, drvo

Temperatura serviranja:

10 °C

Prijedlozi za sljubljivanje s hranom:

Zreli i poluzreli sirevi, kompleksna mesna, ali i riblja jela, kamenice, školjke, rakovi. Deserti od kestena, karamele i sl.

Ribafishev opis:

E sad… Vino s medom, malo hmelja na kraju, užitno, pitko, jako, poput medovine koju piju na zadnjoj stranici u Asterixu. Nas su kupili! Svaka čast!

varionica_vilicomkrozhrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Sjugzc

    18. rujna 2022.

    order lyrica 150mg online cheap order generic lyrica 150mg lyrica 150mg oral

Comments are closed.