Ekipa iza koje stoje tri uspješna projekta: Pod Zidom Bistro, Gostionica Ficlek i Pod Zidom Rooms, otvorila je tajlandski restoran Siam – Urban Thai!

Otvorenje tajlandskog restorana na lokaciji u Zagrebu je bilo planirano za sljedeću godinu, ali su, s obzirom na pandemiju, malo ubrzali planove i krenuli već ovaj utorak s virtualnim izdanjem do otvorenja same lokacije koja slijedi uskoro! Ideja za Siam formirala se godinama kao prirodan proces nakon brojnih putovanja Tajlandom i velike zaljubljenosti u specijalitete zemlje koja osvaja, kako okusima, tako i svime od čega se sastoji.

siamurbanthai_vilicomkrozhrvatsku
Autentični okusi Tajlanda u izvornom obliku te thai okusi pomiješani s modernim strujanjima inspirirali su njihov jelovnik koji okuplja najpopularnija tajlandska jela. Srce njihovih jela su kvalitetne, gole namirnice koje koriste da bi napravili baze za Siam jela. Sve rade sami, od nule, da bi vam donijeli što izvornije verzije i što dublje okuse.
Vođeni idejom da nam približe originalni Tajland, njihova jela su kreirana u suradnji s chefom Danijelom Dubićem, Hrvatom koji već dugi niz godina živi u Tajlandu i stručnjak je za izvorne okuse i specijalitete. Siam jelovnik se sastoji od osam jela koja okupljaju autentične tajlandske specijalitete poput green currya, tom yuma, larba, kaeng panang pla currya, phat kaphraa, beef fried rice, pad thaija te dva thai fusion jela (sticky ribs, crispy thai chicken).

siamurbanthai_vilicomkrozhrvatsku

Mi smo htjeli razbiti ove zimske menije na kojima živimo zadnjih dana, pa smo krvavice i zelje zamijenili green curryjem, a nismo odoljeli ni njihovoj fusion ponudi! Nismo se mogli odlučiti između sticky ribsa i crispy thai chickena pa smo se odlučili počastiti s oba jela – nekako smo proračunali da mora biti manje kalorično od onih masnih bunceka i restanih krumpira.

siamurbanthai_vilicomkrozhrvatsku

Osobno nisam veliki prijatelj s tajlandskom kuhinjom, ali obožavam isprobavati stvari i ovaj put zaista nisam požalila iako sam tehnički zavirila u ovu fusion ponudu. Od tri stvari, jednu ću definitivno ponoviti, a to su ova slasna rebarca, puna okusa, mirisa i najvažnije od svega – zovu na još. Društvo im u pakiranju za van pravi kineski kupus – hrskav i slatkast dobar je nastavak priče o suhom mesu i kupusu. Samo na tajlandski način.

siamurbanthai_vilicomkrozhrvatsku

Piletina je odmah za petama ovom jelu. Hrskava, a sočna, sparena sa svježom salaticom i naravno jasmin rižom. Pikantan sriracha mayo umak za hrabre je ipak bio nešto blaži od trećeg jela.

siamurbanthai_vilicomkrozhrvatsku

Green curry je bio zapravo Ribina želja pa ga je on i pojeo. Pikantan, čak više ljutine od one koju inače dobijemo u Hrvatskoj u ovakvom jelu. Isprike zbog vizualnog prikaza, samo smo ga ubacili u tanjur, sigurni smo da će, kad se vrata ovog, za sad virtualnog restorana otvore, to u tanjuru izgledati puno, puno bolje.

Veselimo se kraju ove Covid noćne more i pohođenju i ovog restorana, još je puno jela ostalo za probati!

A vi trk na Wolt gdje je njihova ponuda dostupna, ali isto možete obaviti i izravnom narudžbom i podizanjem hrane na lokaciji.
Direktnom narudžbom kupci ostvaruju 10% popusta, a narudžba se može ostvariti pozivom na broj 0993253600 ili dolaskom pred dostavni punkt na adresi  Pod Zidom 5.

 

MOGLO BI VAS ZANIMATI