Uvijek smo u potrazi za sjajnim novim mjestima za ispijanje pića, a naš nas je Petar Knežević Žeruk, kojeg vjerno pratimo i na njegovom Instagram profilu PK_GinTonic_Daddy, odveo u jedan ne tako običan bar na zagrebačkoj Trešnjevci – Landsky bar.

landskybar_vilicomkrozhrvatsku

Iako Zagreb vrvi kafićima u kojima većina ima sličan interijer, ponuda je slična, a ni usluga nije uvijek na nivou koji bismo mi htjeli za ono što plaćamo. Ako se nekad i dogode pomaci, često su kratkog vijeka ili su u pravilu ti kafići u samom centru grada.

Nisam želio početi ovako oštro, ali sam morao jer je trešnjevački Landsky jedno od uzbudljivijih mjesta, a nedavno je proslavio i prvi rođendan te ima veliku ulogu na trenutnoj barskoj sceni.

Počnimo od onog što prvo zapazimo – interijer i ime.

Paula Landsky je bila prva žena kondukterka tramvaja i njeno se ime savršeno uklopilo u blizinu okretišta i spavališta plavih tramvaja –  jednih od simbola grada Zagreba.
Utkati lokalni identitet i žensku povijest u interijer je hvale vrijedno osobito ako znamo da u Zagrebu tek 1.1 % ulica nosi ime po ženama.
Uživat ćete ispod starih fotografija Toše Dabca i dovitljivo uklopljenih dijelova pravih tramvaja. Možete igrati i igru – pronađi dijelove tramvaja!


Ne da vam se uvijek piti ista pića?

Onda ste na pravom mjestu. Po izboru prefinih koktela malo koje mjesto u gradu mu može parirati. Old Fashioned, Negroni, Cosmopolitan… Stvarno su majstorski, svaki je isti i spravljen s jako puno ljubavi i pažnje ponajviše jer ih rade barmeni s nizom obuka iza sebe ili gostujući barmeni s hrvatske barmenske scene. Također svaka dekoracija ima priču za sebe jer koriste lokalne začine i microgreens domaćeg brenda Tukan Greens, a o ledu Ice Product u koktelu neću ni pričati – čisti je užitak piti tako fine spravljene koktele.

landskybar_vilicomkrozhrvatskuVinoljupci, pivopije, doći će na svoje. Zaljubljenici u viskije također. Ponuda je u ovom baru svjetska, a cijena kvartovska. Što ćeš bolje! I stalno se mijenja! Gomile novina, dnevnih, tjednih i mjesečnih. Kava čak i sa sojinim mlijekom! Da, stalno u ponudi imaju i sojino mlijeko. Možda vam je smiješno sto sam to naglasio, ali prije neki dan sam bio u jednom lokalu gdje me konobar blijedo pogledao kada sam tražio sojino mlijeko za suprugu.

Usred otežanosti putovanja već i mikro putovanje do Trešnjevke može unijeti malo uzbudljivosti u učmalu svakodnevicu. Zadnja stanica 3, 9 ili 12.

Eto ideje za vikend!

Landskom želimo puno rođendana i nadamo se da će se i ostali kvartovi povesti za ovim dobrim primjerom!

MOGLO BI VAS ZANIMATI