Pisali smo vam o Craft destileriji Zagreb i njihovim izvrsnim ginovima već ljetos kad su se pojavili na hrvatskom tržištu, a sad imaju dva nova gina o kojima svakako vrijedi napisati pokoju rečenicu.

Craft destilerija Zagreb i njihov gin 16° polako prikuplja sve veći broj zaljubljenika u njihove destilate, a Šesnaestica svoje ime duguje baš toj čarobnoj brojci koja se pretočila u prvu bocu – u nju ide 16 različitih biljaka te se proizvodi baš u Zagrebu koji leži na 16. meridijanu. Više o samoj destileriji i njihovim početcima možete pročitati u našem tekstu iz srpnja.

Craft Destilerija Zagreb predstavlja se s dva nova gina, a njihov Tayberry & Rose Gin je pravi ljetni hit

Mislili smo da su nas osvojili sa svoja prva dva uratka u kojima smo ovo ljeto itekako uživali i kratili duge ljetne dane uz more, ali maštovita ekipa iza ovih boca nije stala.

Dva nova okusa, a i njihove žive boje, već smo škicali na društvenim mrežama i ovaj smo Božić proslavili baš s njima.

Moramo priznati da nas je prvi privukao taj magični Butterfly pea gin koji kao da mijenja boju, pod prirodnim svjetlom je plav, a pod umjetnim ljubičast. Magična svojstva zahvaljuje sastojku po kojem je i dobio ime, cvjetovima leptirovog graška (eng. Butterfly Pea). No nije boja sve što ovdje oduševljava već okusi i mirisi koji su taman na mjestu. U ovom se ginu spajaju okusi grožđa izabele, cimeta i naranče, a vrlo se lako pije i bez kojekakvih tonika dok s njima postaje, rekli bismo, piće koje želite držati u ruci dok nazdravljate novoj 2021. godini.

Mislili smo da sad nema dalje, Butterfly pea je apsolutni hit i onda dođe Sloe, također novi okus iz ove destilerije kojem tonici nisu potrebni. Ovo piće ponosno držite u čaši tek s kojom kockom leda iako smo sigurni da će znalci itekako iskoristiti potencijale ove boce i miješati odlična pića.
Gust, trpak, a mirisan s poželjnom notom slatkoće, ovaj gin nas vodi na obronke ličkih šuma. I baš su tamo, na rubovima tih šuma brali najbolju trninu (eng. Sloe) koju su pronašli u Hrvatskoj, kako i dolikuje prvom hrvatskom sloe ginu.
Trnina je zvijezda ovog pića opet prekrasne boje i odmah će te je prepoznati čim stavite čašu pod nos. Macerirana u ginu 60 dana uz malo badema, pretvara se u liker na bazi gina, jedini koji kao takav u okvirima pravila EU ima dopuštenje zvati se gin.

Već su najavili da svake sezone misle izlaziti s limitiranim serijama u kojima će se poigravati novim okusima, a nakon ovosezonskih pojačanja, već se veselimo vidjeti što se još kuha na zagrebačkom Goljaku.

Šenaesticu možete naručiti na njihovom WEB shopu po povoljnim cijenama od 200 do 280 kn.

MOGLO BI VAS ZANIMATI