Gin&tonic, piće omiljeno u svim zemljama svijeta, predstavljeno je prošle subote u Konobi Bokoon (Istra Premium Camping Resort, Funtana), u posebnoj i do sada neviđenoj istarskoj kombinaciji. Za ovaj jedinstveni istarski, ili bolje rečeno, kaštelirski G&T mix, zaslužni su craft proizvođači Istarska kapljica i Count’s drinks iz Kaštelira.

Foto: Manuel Paljuh

I mi smo se uputili do Funtane, u auto utrpali i malog lajavca jer je ovaj kamp potpuno pet friendly (oduševile su nas kante za otpad s vrećicama za pokupiti kakicu posvuda). Iskoristili smo dan za šetnju po Istri, ručak u Brtonigli i kavicu u Novigradu, a u kampu nas je dočekalo ljubazno osoblje koje je s osmijehom odgovaralo na naša pitanja, ali nas i usmjeravalo da se ne izgubimo. Jer je ovaj kamp naprosto ogroman i ako, poput mene, ne znate baš čitati onu papirnatu kartu, desit će vam se da hitno zovete recepciju da bi vas netko pokupio onim golf autićem i odveze gdje trebate ići. Naravno da nam se i to desilo. Sretno smo stigli, raspakirali se i uputili se u konobu Bokoon u kojoj su nas već čekali naši domaćini.

Foto: Manuel Paljuh

Istarska kapljica nedavno je na tržište plasirala Dry gin Flying Goat, dok Count’s drinks jedini u Istri, ali i cijeloj regiji, proizvode vrhunski craft tonic. S obzirom na proizvode koji izlaze iz njihovih malih manufaktura, odlučili su se na suradnju koja spaja ljude i okuse te na prezentaciju i upoznavanje javnosti s novim proizvodima. Tako smo ove subote imali priliku probati prvi istarski G&T mix, ali i druge koktele, u odličnoj atmosferi prepunoj dobrih vibracija, sjajnih aroma i odlične hrane.

Foto: Manuel Paljuh

Prezentacija i druženje započeli su pićem dobrodošlice – koktelom Gin-Gineta posluženom uz finger food, a nastavili su se uz istarsku verziju čuvenog London Mulea, gin&tonic te koktel Teranino-Gineta, pri čemu su gosti uživali i u brojnim, ukusnim jelima.


Event je svesrdno potpomogla tvrtka Valamar, koja je na raspolaganje stavila svoju konobu Bokoon te gostima omogućila uživanje u autohtonim istarskim delicijama, uz prezentaciju novih proizvoda, ali i boravak u Istra Premium Camping Resortu.
Moram priznati da su meni najbolje kombinacije bile upravo s Ginetom koja će mi postati jedno kućno piće jer vam, iskreno, nisam baš od tonica zbog te svojstvene mu gorčine, a u Gineti je sve nekako fino izbalansirano.

Osim izvrsnih kombinacija istarskog gina i raznih grofovskih pića, jela se tu prava istarska maneštra s bobićima, a nismo izbjegli ni ogromnu količinu mesa – od janjetine i crne slavonske svinje na žaru do janjetine na lešo i junetine s kiselim kupusom. Sve smo isprobali, pomazali tanjure sa šnitama domaćeg kruha i nazdravljali osvježavajućim pićima koja su svako jelo pratile pa tako sve do slatkog dijela i prhkih kroštula, ali i pita s kruškom i smokvom.

Foto: Manuel Paljuh

Nakon uživanja u iću i piću, bilo je vrijeme za još jednu šetnju s Dživom i spavanje u jednoj od ukusno opremljenih mobilnih kućica u koju su nas naši domaćini smjestili. Veselili smo se probuditi s pogledom na more i uz zvuk valova, a čim smo ujutro otvorili oči već smo šetali i upijali zrake sunca da ih možemo nekako, bar na koži, ponijeti za Zagreb. Nismo se od sunca skrivali ni na doručku u restoranu Grano Duro u sklopu kampa. Plata za dvoje, a na njoj svega, od istarskih kobasica do pršuta, bilo je tu i mortadelle, ali i meni najvećeg veselja – ukiseljenih plodova kapara. Opet izvrstan kruh, predivno nasmijano osoblje i prijatelj galeb koji nas je, nimalo stidljivo, promatrao i čekao da nešto poleti u njegovom smjeru.
Napunjenih baterija smo se mogli vratiti doma, a sljedeći put ćemo u Istri svakako nazdraviti s domaćim gin&tonicom. Dobro, nazdravit ćemo s njim i u Zagrebu jer smo na kraju subotnjeg druženja, svi dobili na poklon vrećice s bočicom Flying goata i Count’s drinks tonica, kako bi i u kućnoj atmosferi kasnije mogli ponovno guštati u ovoj posebnoj kombinaciji.

Foto: Manuel Paljuh

Istarska kapljica kao ime postoji već 12 godina, destilerija im je u Kašteliru, a izgradili su prepoznatljiv brend čija je specifičnost da je baza svih njihovih proizvoda (ukupno 14 etiketa) najkvalitetnija rakija lozovača, koja se proizvodi od grozdova. Petnaesta etiketa im je Dry gin Flying goat, s čijom su recepturom mjesecima eksperimentirali, dok nisu došli do vrhunske varijante koje zadovoljava njihove visoke kriterije kvalitete.
Count’s drinks je obiteljska manufaktura koja jedina u regiji na tržište plasira craft tonik, ginger beer, ginger ale, ali i Ginetu, tradicionalno, istarsko bezalkoholno piće koje se proizvodi od divljih borovica s obronaka Ćićarije. Vrlo brzo nakon pokretanja posla postali su dobro poznato ime i sinonim za posve prirodna, bezalkoholna pića jedinstvenih aroma, koja su vrhunska sama za sebe, ali i u koktel kombinacijama.

Svakako dajte priliku i ovim domaćim proizvođačima, a mi im želimo svu sreću i još jednom zahvaljujemo na prekrasnom druženju!

MOGLO BI VAS ZANIMATI