Uskrsne delicije jedemo još danas, a zaboravili smo još nešto važno podijeliti s vama – što pijemo!


Nećemo zaboraviti vina uz ručak, popilo se i koje pivo, ali hit ovih dana nam je jedan osvježavajući koktel koji nam savršeno odgovara uz Pavlovu roladu s jagodama.
Smućkali smo sve što nam se našlo pri ruci, a slučajno su glavni sastojci došli baš iz Slavonije pa ćemo ovaj koktel i nazvati Slavonski.


Osim jagode i mente, zvijezda je gin craftera Beer & Gin Bošnjak iz Nove Gradiške, koji osim izvrsnog piva, proizvode i svoje ginove. Isprobali smo njihov rozi destilat Pink Marianne u ovoj kombinaciji, a da dodamo još Slavonije, tu je i med Pčelarstva Bošković. Tako smo ga dobro spremili sami od sebe da ga ne pojedemo na žlicu, da smo umalo i zaboravili na njega, a u ovo smo piće umiješali njihov med s dodatkom đumbira, limuna i kurkume. Dakle, izvrsna kombinacija koju smo morali podijeliti s vama, ako vam danas baš zatreba neko maštovito piće.

Potrebno vam je za jedan koktel:

  • 1 veća jagoda
  • nekoliko listića svježe mente
  • 0,04 gina
  • tonik
  • 1 žličica meda
  • led


Jagodu narežite na tanke ploškice, mentu nakidajte na listiće koliko vam srce želi te ubacite u čašu. Dodajte malu žličicu meda, neće smetati i ako je obični med, no moram vam reći da je ova kombinacija s kurkumom, đumbirom i limunom baš oživjela ovaj koktel. Ok, i promijenila boju tog pink gina, ali nema veze za okus koji je fenomenalan.


Dodajte gin na voće, med i mentu, ubacite kockice leda i sve zalijte tonikom. Promiješajte, dodajte još koji listić mente da vam bude još ljepše.

Poslužite ovaj koktel uz desert i skroz se razmazite!

Živjeli!

MOGLO BI VAS ZANIMATI