Naučite pripremati jela poput najboljih domaćih gastronomskih znalaca

U više smo navrata načuli kako klasičnog ljeta ove godine definitivno nema te o održavanju linije ne trebamo brinuti pa smo se bez ikakvog problema pridružili ekipi koja se ovih dana opasno bacila na kuhanje i pečenje. Osim fotografija kruha u kojima svakodnevno uživamo na Instagramu, društvene su mreže ovih dana napokon dobile smisao kakav nam, nećemo vam lagati, itekako odgovara.

Brojni su domaći gastronomski znalci, naime, s ostatkom svijeta odlučili podijeliti svoje, do sada strogo čuvane kulinarske tajne. Tako je ekipa iz Bread Cluba na Facebooku nedavno podijelila recept za kruh koji brojni korisnici sada ne prestaju pripremati, najbolja domaća slastičarka Petra Jelenić već tjednima na svojim profilima dijeli recepte za legendarne deserte, a grupa poznatih domaćih chefova za svoje fanove pak svakodnevno kuha na jednoj od najpopularnijih domaćih Facebook stranica trenutno. Što još sve skriva internet i gdje svakodnevno tražimo inspiraciju, pročitajte u nastavku.

 

jonathan-borba-8WbeydChgQA-unsplash

Jonathan Borba

Chef kuha doma

Hvalevrijedan projekt Chef kuha doma pokrenula je nekolicina domaćih chefova i sada je već, slobodno možemo reći, postao jedna od omiljenih adresa koje u posljednje vrijeme posjećujemo. Imena poput chefa Hrvoja Zirojevića, chefa Ivana Pažanina i chefa Mate Jankovića samo su dio ekipe koja na društvenim mrežama svakodnevno dijeli recepte i savjete, odrađuje javljanja uživo i educira na nekoj novoj, do sada kod nas neviđenoj razini. Na stranici Chef kuha doma tako možete pronaći recepte za jela poput zapečenog graha chefa Pere Savanovića, sushi chefa Mota Mochizukija ili pak onaj za Jankovićev crni rižoto, a pitate li nas, već i samo gledanje načina na koji ovi sjajni chefovi pripremaju jela sa sobom donosi nova saznanja koja zatim možete iskoristiti pri pripremi svakog idućeg ručka.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chef kuha doma (@chefkuhadoma) on

SOI koktel

Osim što vrijedno pripremaju jela koja možete naručiti putem servisa za dostavu, ekipa iz SOI fusion bara ovih dana se bacila i na mućkanje koktela. Kroz brzi jednominutni video nedavno su, naime, objasnili najjednostavniju pripremu koktela koja će vam zasigurno dobro doći za vrijeme onih dana provedenih u izolaciji koje želite iskoristiti na mrvicu posebniji način.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOI fusion bar (@soifusion) on

Slastice Petre Jelenić

Zasigurno najcjenjenija domaća slastičarka Petra Jelenić sa svojim je pratiteljima na društvenim mrežama također odlučila podijeliti tajne pripreme nekih od svojih najpopularnijih slastica. Tako nas je najprije oduševila receptom za Lemon tart kojeg smo za vrijeme postojanja slastičarnice Mak na konac naprosto obožavali te se od tih, davnih dana u našim mislima zadržao kao jedna od najboljih slastica koje smo u domaćim slastičarnicama isprobali, a zatim je prije nekoliko dana podijelila recept i za legendarne macaronse. Nije nam preostalo baš ništa drugo već dobro spremiti objavljene recepte pa se u idućim danima baciti na rekreiranje Petrinih vrhunskih slatkih zalogaja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Jelenić (@pastrypetra) on

La Štruk

Posebnu pažnju ukrala nam je i ekipa iz La Štruka, zagrebačkog restorana specijaliziranog za pripremu omiljenih nam štrukli. Na svom su Facebook profilu podijelili recept prema kojem svoje štrukle pripremaju već godinama te za one koji su ih, na kraju krajeva, lansirali među najpopularnije zagrebačke restorane na potezu Tkalčićeva – Skalinska.

 

La štruk

La štruk Facebook

Bread Club jutarnji kruh

Ekipa iz najpopularnije zagrebačke artisan pekarnice Bread Club svojim je pratiteljima također odlučila olakšati dane u izolaciji. Na svojim su profilima na društvenim mrežama podijelili recept za jednostavan jutarnji kruh koji uvijek uspijeva, a za koji vam nisu potrebni baš nikakvi posebni dodaci. Da su s podijeljenim receptom privukli veliku pažnju svjedoče i svakodnevne objave onih koji su njihov kruh već odlučili isprobati u vlastitim kuhinjama te su rezultatom itekako zadovoljni.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by for better bread (@breadclub_zagreb) on

MOGLO BI VAS ZANIMATI