Unazad nekoliko godina, svaku sezonu jagoda otvaramo na isti način. Brzim kolačem od jagoda koji smo pronašli kod našeg food kreativca Darka Kontina na njegovoj Darkovoj web kuharici. Tako ćemo i ovu sezonu otvoriti upravo njegovim jednostavnim, a sočnim kolačem koji se često nađe na našem stolu kad god se stvore jagode u kući. Nema bržeg načina da slatke crvene plodove pretvorite u nešto što će garantirano svi obožavati, a pošto nas svi u zadnje vrijeme ispituju upravo o receptima s jagodama, krenut ćemo upravo od ove slastice.

darkokontin_jagode_vilicomkrozhrvatsku

Potrebno vam je:

  • 450 grama jagoda
  • 170 grama glatkog brašna
  • 170 grama šećera
  • 3 jaja
  • šećer u prahu za posipavanje

Očistite jagode i nasjeckajte ih na sitne komadiće. Što sitnije ih narežete, to će kolač biti šareniji i sočniji.

Jaja miksajte sa šećerom dok smjesa ne posvijetli, otprilike 2 minute. Dodajte malo po malo brašno te lagano umiješajte špatulom. Na isti način smjesu pomiješajte s jagodama. Ulijte smjesu u namašćen kalup za torte i ubacite u pećnicu zagrijanu na 200°C prvih pet minuta, zatim smanjite temperaturu na 175°C i pecite još tridesetak minuta, a za svaki slučaj provjerite i čačkalicom je li kolač pečen.

Ohladite kolač i posipajte ga šećerom u prahu.

Vjerujete da je to sve? Ni mi nismo vjerovali dok nismo prvi put probali, a sad ga pečemo i s jagodama i sa svim drugim voćem koje nam se nađe pri ruci.

darkokontin_jagode_vilicomkrozhrvatsku

Hvala Darku na ovom otkriću, a još njegovih kreativnih recepata potražite na Darkovoj web kuharici. Popratite ga svakako i na društvenim mrežama za dozu inspiracije, Facebook i Instagram.

U slast!

MOGLO BI VAS ZANIMATI

  1. Adbmbz

    18. rujna 2022.

    buy pregabalin 75mg without prescription lyrica price buy lyrica 150mg generic

Comments are closed.