Mnogima najomiljeniji zagrebački restoran, El Toro restaurant & bar s nama je već pet godina. Kroz posljednjih pet godina ovdje se kuhalo svašta uzbudljivo, družilo, pilo i plesalo. Sada nam El Torova ekipa na čelu s chefom Mariom Miheljem najavljuje brojne novitete i određenu promjenu smjera!

Sa svakim novim dolaskom u zagrebački El Toro u Šubićevoj, uvijek se veselimo vidjeti i probati što je osmislio neumoran i stvarno kvalitetan kreativan um chefa Marija Mihelja. Ni ovoga puta nismo bili razočarani, dapače, iako malo tužan što neće stavljati toliki naglasak na steakove u kojima je sjajan, jako mi je drago što će sada imati otvorenije ruke za nove delicije!

Osim novoosmišljene i dizajnirane terase koja na korak od samog centra grada pruža smiraj, hlad i opuštajuće mjesto idealno za gastronomska druženja te najave određenog osvježenja i unutarnjem uređenju, chef Mihelj najavio je još veći naglasak na hranu, gašenje live programa srijedom te konceptualne promjene u meniju koje su započele s novim proljetnim menijem.

Radi se o vraćanju na početni sharing koncept gdje se umjesto težih glavnih jela, poslužuje nekoliko različitih jela u takozvanoj tapas varijanti. Upravo zato, novi meni obogaćen je jelima koja bi u sljedovima smatrali predjelima, ali ukoliko ih se naruči nekoliko dobiva se upravo ono što chef MIhelj želi postići, a to je da svaki gost isproba što više okusa i uživa u rapsodiji latinoameričkih namirnica.

 

Fenomenalan je to koncept za one željne isprobavanja novih okusa!

Tako su svoje mjesto na novom meniju našli Salmorejo hladna juha od rajčica koju Mihelj priprema od cherry rajčica, zatim Hard shell tuna tartar taco, Dry age losos tiradito, hrskavi dumplingsi punjeni sa sporo kuhanim svinjskim obrazima u kokosovom mlijeku sa zelenim čilijem, veliki otvoreni beef taco na hrskavom tanko grilanom pizza tijestu s mariniranim repovima beefsteaka, pico de galo salsa kremom od paprike i mancego sirom, marinirane argentinske kozice na kremi od mrkve te baskijski cheesecake.

Osim novog menije idealnog za toplije dane, El Toro ima i novog barmena Jana Martinija koji je radio u najpoznatijim beach barovima na Hvaru poput Kalavande i Notosa, a koji za goste na Torovoj terasi priprema koktele poput signature koktela El Torito.

El Toro nas tako nakon pet godina postojanja ne prestaje oduševljavati i iznenađivati pa se radujemo onome što će nam pripremiti u idućih pet godina.

 

@vilicomkrozhrvatsku Nakon svih peripetija s majstorima, zaslužili smo se razmaziti. El Toro je uvijek dobar izbor! #vilicomkrozhrvatsku #foodie #tiktokfood #food #croatia #zagreb #zagrebrestaurant #eltoro @ribafish13 ♬ Sunny Day – Ted Fresco

MOGLO BI VAS ZANIMATI

KOMENTIRAJ