Od ove srijede pa sve do nedjelje na Jarunu vas čeka novi festival hrane. Riječ je o Food truck festivalu na kojem vas, umjesto kućica, očekuju simpatični kamiončići sa slasnim zalogajima. Bili smo tamo i donosimo dojmove.

Na Food truck festival zaputili smo još u srijedu, odmah po otvorenju festivala, kada je dio Jaruna na kojem se sakrilo nekoliko food truckova i štandova s pićem bio još relativno prazan, no već sat vremena kasnije, ekipa se počela skupljati, a počeli su se stvarati i redovi ispred simpatičnih kamiončića. Dio ekipe Vilicom kroz Hrvatsku festival je pak posjetio u večernjim satima, kada se na Food truck festivalu već stvorila poprilična gužva, a počelo je i nestajati hrane. S obzirom na to da je u pitanju bio prvi dan prvog festivala ovakvog tipa na Jarunu, oprostili smo im laganu nepripremljenost i naručili ono što je još ostalo.

 

food_truck_festival_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Na Jarunu vas čekaju tri food truck postaje, BarbaQ, Munchy i indonezijski Apalulu, a tu je još Happy Bike sa slasticama te kućice s koktelima i pivom, poput one na kojoj možete popiti osvježavajući Aperol ili pak pivo iz bogate ponude Medvedgrad pivovare. Kao i obično, mi smo se odmah po dolasku bacili na potragu za primamljivim zalogajima.

Za početak smo odabrali  gyoze s trganom svinjetinom i prženi batat na kućici BarbaQ. Iako bismo gyozama ipak dodali kakav umak kako bi hrskavi zalogaji bili mrvicu sočniji, porcija od šest gyoza prilično je dobra vrijednost za novac, a i okusi su bili na mjestu. Krumpirići od batata također su bili dovoljno hrskavi, nimalo masni, a uz pikantni umak ili tek kečap, bili bi savršen snack uz čašu piva pa je tako prava šteta što je umak i ovdje izostao. Osim ovih, na kućici BarbaQ možete pronaći burgere i sendviče s njihovim prepoznatljivim dimljenim mesom i, moramo vam priznati, izgledaju zbilja primamljivo. Ekipa koja je festival posjetila navečer, Kasandra i Ribafish, dodali su i kako im je žao što je kod BarbaQ ekipe hrane navečer ponestalo te nisu imali prilike isprobati koji slasni zalogaj iz kuhinje Mojmira Žuvele koju inače vole i poštuju.

 

food_truck_festival_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Pored BarbaQ food trucka nalazi se onaj Munchyjev kojeg smo ovog puta ipak odlučili preskočiti zbog činjenice kako smo s njihovom ponudom već dobro upoznati zahvaljujući drugim festivalima i baš nas nikada nije razočarala, a ovog smo puta pak bili raspoloženi za nove stvari. Ipak, zaželite li se provjereno finog curryja u vege ili varijanti s piletinom, hrskavog wrapa ili pak njihovih genijalnih bubble wafla, Munchy je postaja koju ne smijete zaobići.

Treći i najmanji, kamiončić oko kojeg su se od samog početka širili i više nego primamljivi mirisi, nudi indonezijsku hranu i, moramo priznati, lijepo je osvježenje kada je u pitanju festivalska ponuda. Apululu u ponudi ima Sate box sa svinjetinom i piletinom, vege box te Sate sendvič, a u pitanju su bogata, pomalo ljutkasta jela s pristojnom količinom mesa, povrćem, finim, gustim umakom, kikirikijem i dozom svježeg bilja. Isprobali smo Sate box sa svinjetinom i piletinom i nismo pogriješili.

 

food_truck_festival_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Hrana se pripremala ispred nas, porcije su pristojne, a ono što nam se posebno svidjelo jest činjenica da se na kućici Apululu ne štedi na sastojcima te se to itekako osjeti u svakom zalogaju. Dodali bismo i kako je box, ovako na prvi pogled, isplativiji izbor od Sate sendviča, koji je bio naš prvi izbor, ali smo se zbog veličine istog i cijene od 44 kune ipak predomislili u zadnji čas.

 

food_truck_festival_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Odmah do Apululu food trucka smjestio je Happy Bike gdje pak možete isprobati štrukle sa šumskim voćem, palačinke ili hot dog, a u ponudi imaju i osvježavajuću limunadu s malinama te Ben & Jerry’s sladoled.

Koktele smo ovog puta preskočili, ali na Food truck festivalu istih definitivno ne nedostaje. Za oko nam je zapeo mali Cocktail truck na kojem možete popiti osvježavajuće koktele na bazi gina. Tu smo postaju sačuvali za ponovni posjet već ovog vikenda.

 

food_truck_festival_vilicom_kroz_hrvatsku

 

Na kraju, složili smo se, Food truck festival je lijepo osvježenje kada su u pitanju domaći food festivali, kako lokacijom, tako i ponudom. Atmosfera je opuštena, uređenje je u skladu s okolinom u kojoj se nalazi, tu je i odlična glazba, pristojna hrana, baš kao i cijene, a ono što nam se posebno sviđa jest činjenica da, nakon finog ručka s nogu, možemo skoknuti smočiti noge u Jarun ili zaleći ispod prvog drveta pa s kakvim hladnim napitkom u ruci odmoriti od napornog radnog tjedna. Također, važno je spomenuti, ekipa iz večernjeg pohoda ostala je mrvicu razočarana nedostatkom hrane na većini food truckova no vjerujemo kako je to bila tek sitna početnička greška te kako su food truckovi u narednim danima bili i bit će dobro opremljeni. Festival traje do nedjelje, 5. srpnja, a sve dodatne informacije možete pronaći na njihovim društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu.

 

food_truck_festival_vilicom_kroz_hrvatsku

MOGLO BI VAS ZANIMATI